Тонизиращи билки за енергия, силен имунитет и здраво сърце

Основните им свойства са свързани с това, че помагат на тялото да поддържа своя саморегулиращ капацитет и осигуряват оптималното му функциониране при високи нива на стрес, по време на и след изтощителни заболявания и други условия, изчерпващи жизнените сили.

Полезните тонизиращи билки представляват около 60 вида от общо 3000 вида растения, които се използват и до днес от традиционната медицина. За оптималното им въздействие е необходимо да се приемат редовно и за продължителен период от време.

Според традиционната китайска медицина има три категории тонизиращи билки, като всяка представлява една от трите ключови енергии в тялото - Дзин (есенция), Ци (енергия) и Шен (дух).

 

Настоящата статия е посветена на три от най-мощните тонизиращи билки и въздействието им върху здравето!

 

Астрагал

Това лечебно растение се използва в китайската медицина от хилядолетия и обикновено се предлага в комбинация с други растителни екстракти за укрепване на организма.


Как действа:

 • подпомага способността за заучаване и запаметяване;
 • стимулира възвръщането на чувствителността на инсулиновите рецептори в скелетните мускули;
 • билката е основна активна съставка в продуктите за сърдечно-съдовата система и е особено ефективна за поддържане здравето на аортата и профилактиране на сърдечната фиброза;
 • предпазва сърдечната тъкан от вредните исхемични ефекти при инфаркт;
 • нормализира нивата на кръвното налягане;
 • мощен имуностимулатор, който активира имунните клетки и модулира възпалителния отговор;
 • спомага за заздравяване на раните и растежа на нови кръвоносни съдове (ангиогенеза);
 • подпомага производството на теломераза - ензим, контролиращ крайните участъци от ДНК, известни като теломери и играещи ключова роля за клетъчната репликация, защитата срещу ракови заболявания и забавяне на стареенето.


Salvia.bg Ви препоръчва следната комбинирана формула с астрагал:

Jamieson Цинк с ехинацея, витамин C & D с вкус на див лимон и мента х 60 таблетки за смучене

Енергизираща и имуноукрепваща комбинация от съставки за намаляване на умората, защита срещу вирусни инфекции и поддържане нормалното състояние на дихателните пътища. Подпомага сърдечното здраве и усилва издръжливостта при физически натоварвания.

 

Нотоженшен

Тази билка е изключително популярна в страните от Изток и се използва предимно за подпомагане на сърдечно-съдовото здраве.

Нотоженшен съдържа високи нива на женшенозиди – фитосъединения с адаптогенни, имуноукрепващи и кардиозащитни свойства.

Сапонините – други съединения в състава на нотоженшен, подобряват здравето на кръвоносните съдове, поддържат нормални нива на холестерола и липидите в кръвта, нормализират кръвното налягане и подпомагат профилактиката на исхемията на миокарда.

Данни от многобройни изследвания показват, че екстрактите от нотоженшен намаляват риска от атеросклероза (втвърдяване на артериите) чрез намаляване на артериалното възпаление и образуването на плаки в артериите.

Нотоженшенът е изключително полезен и за женското здраве, тъй като регулира хормоналния фон и облекчава симптоматиката при мастопатия, нарушена функция на яйчниците и други състояния, провокирани от хормонален дисбаланс.


Salvia.bg Ви препоръчва:

Rupixiao 36 capsules / Рупиксиао 36 капсули

Rupixiao комбинира корен от нотоженшен, корен от живениче, извлек от глухарче и други растителни съставки, чието съчетание въздейства благоприятно върху женското здраве.

Rupixiao е от особена полза за профилактика на мастопатията и нейните усложнения.

 

Кордицепс

Екстрактите от тази медицинска гъба са мощни тонизиращи средства, използвани в традиционната китайска медицина за подобряване на общото здраве, възстановяване на жизнените сили и повишаване на устойчивостта при физически и умствени натоварвания.

 

Основни ползи от приема на екстракт от кордицепс:

 • стимулира имунната активност;
 • намалява умората;
 • подобрява физическото представяне при спорт;
 • поддържа здравето на белите дробове като стимулира производството на АТФ в митохондриите;
 • потиска окислението на ниско-плътния липопротеин от свободните радикали и предотвратява образуването на холестеролни отлагания в аортата;
 • понижава общия холестерол и подобрява серумния липиден профил;
 • облекчава симптомите на инсулинова резистентност;
 • спомага за поддържане нормални нива на кръвната захар.

 

Salvia.bg Ви препоръчва следната комбинирана формула, съчетаваща екстракт от кордицепс, Ацетил-Л-карнитин, мая от червен ориз, магнезий и други естествени съставки:

Cardiohelp Max 30 tablets / Кардиохелп Макс 30 таблетки


Основните ползи от Cardiohelp Max засягат предимно сърдечно-съдовото здраве. Продуктът е особено подходящ при отклонения в сърдечния ритъм, високи нива на холестерола, състояния след прекаран инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност.


Cardiohelp Max
осигурява енергия за сърдечния мускул и подпомага дейността му при нервно изтощение, физически натоварвания и високи нива на стрес.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!