Общи условия

Общи условия за ползване на уеб сайта www.salvia.bg

С настоящите общи условия се дефинират взаимоотношенията между доставчика – Аптека “Салвия-ET” ЕООД и потребителите – купувачи на стоки, предлагани в САЙТА, при покупка, чрез средство за комуникация от разстояние, без физически контакт между страните.

Тези общи условия регламентират реда, по който електронен магазин нa уеб адрес www.salvia.bg приема поръчки от клиенти (физически или юридически лица) и осъществява доставката на избраните продукти.


По смисъла на настоящите Общи условия:

 • Електронен магазин означава: уебсайт на уеб адрес: www.salvia.bg .
 • Търговец по смисъла на тези общи условия е  „САЛВИЯ-ET“ ЕООД, с адрес  на управление: град Велико Търново, ул. Вела Благоева 15 , ЕИК  204101205, МОЛ: Габриела Милкова Донева-Караиванова, притежаващ разрешително за търговия на дребно с лекарствени продукти № АП-1455-1/ 21,09,2021 г. Телефон за контакти: +359 62 606 640emailinfo@salvia.bg , собственик на интернет страницата www.salvia.bg,  регистриран според законовите разпоредби на ИАЛ.


Основни Понятия

 • “стока” означава всеки продукт, собственост на търговеца, предлаган в интернет страницата www.salvia.bg .Всяка стока се обозначава с основните си характеристики и с продажна цена.
 • “клиент” означава всяко физическо или юридическо лице, което е направило поръчка за закупуване на стоки от търговеца, чрез електронния магазин, което е потвърдило съгласието си с настоящите Общи условия и е навършило 18 години (за клиентите-физически лица). При съмнение относно пълнолетието на клиента-физическо лице, търговецът си запазва правото да откаже поръчката/да прекрати договора, като уведоми клиента за това.

С натискането на обект, картинка, линк или бутон, разположен на уебсайт www.salvia.bg  се счита, че клиентът, както и всеки посетител на уебсайта, е съгласен с настоящите Общи условия. В случай че не е съгласен с настоящите Общи условия, клиентът няма право да прави поръчки от електронния магазин.

Настоящите Общи условия влизат в сила от момента на „Поръчване“. Търговецът си запазва правото по всяко време да променя настоящите Общи условия, като публикува своевременно промените на уебсайта. Промените нямат действие по отношение на вече направени и приети поръчки.


Поръчка

 1. При поръчката клиентът е длъжен да предостави верни и пълни данни, необходими за надлежното й изпълнение:

 2. Поръчката на стоки от електронния магазин е обвързана с регистрация на клиента и създаване на клиентски профил.

  1. За физически лица: име, фамилия, телефон, адрес и e-mail;

  2. За юридически лица: фирма, ЕИК, МОЛ, телефон, адрес и e-mail.

  3. Предоставените от клиента данни ще бъдат използвани от страна на търговеца само за нуждите на надлежното изпълнение на поръчката.

 3. Условие за въвеждането на поръчката е клиентът да потвърди съгласието си с настоящите Общи условия с натискането на съответния бутон.

 4. Поръчката се счита за завършена с натискането на бутон „Поръчване“.

 5. След въвеждането на поръчката, клиентът получава e-mail, с който търговецът потвърждава получаването на поръчката.


Конфиденциалност
“Аптекa САЛВИЯ-ET” ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. Доставчикът гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от Потребителите посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, упълномощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред. Доставчикът може да използва събраната статистическа информация за посещаемост на САЙТА, за да изготви вътрешни статистики за целите на маркетинговите си кампании. С приемането на настоящите Общи условия, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява с обработването на личните му данни. С ползването на  САЙТА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ приема употребата на “бисквитки” от наша страна, които ни помагат да ви предоставим възможно най-добрата според нас услуга. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, като изпрати писмено съобщение на посочения адрес или e-mail за контакти.


Сключване и изпълнение на договора за поръчка
С натискането на бутон, указващ изрично „Прочетох и се съгласявам с условията за ползване” разположен на уебсайтa www.salvia.bg  се счита, че Вие приемате и сте съгласни с настоящите Общи условия. Поръчка на стока не може да бъде извършено, без предварително приемане на настоящите общи условия, което се извършва по указания по-горе начин – чрез натискане на бутон „Прочетох и се съгласявам с условията за ползване”.

Можете да поръчате избраните стоки, като ги добавите в количката и натиснете бутона “Поръчай”. На страницата за поръчката попълнете Вашите данни:

 • Имена, адрес за доставка, телефон за връзка, имейл адрес;
 • Фирмени данни за фактура (в случай на поръчка от юридическо лице);
 • Изберете начин на плащане;
 • След като попълните Вашите данни и изберете начин на плащане, изпратете поръчката и ние ще се свържем с Вас за потвърждение.
 • С натискане на бутон, указващ изрично „ПОКУПКА”, се счита, че поръчката е направена и договорът за покупка на избраните стоки е сключен.


Приемане на поръчката

 1. Поръчката за покупка се приема от търговеца, чрез изпращане на електронно съобщение на e-mail адреса на клиента, със съдържание: данни за търговеца, данни за стоката, продажна цена, транспортни разходи за доставката, избрания от клиента начин на плащане, данните за клиента и адреса за доставка.

 2. Приемането на поръчката се извършва от търговеца след проверка на наличността на поръчаната стока и телефонно обаждане за потвърждение от клиента за направената поръчка от служител на доставчика.

 • Поръчка направена в работен ден се доставя от 24 до 48 часа след потвърждаването на поръчката от служител на търговеца.

 • Поръчки изпратени в работни дни до 15:30 ч. се потвърждават, обработват и изпращат на същия работен ден.

 • Поръчки направени след 15:30 ч. се потвърждават, обработват и изпращат на следващия работен ден.

 • Поръчки, приети през почивни дни и официални празници се обработват и изпращат на първия предстоящ работен ден

 • При отказ на продукт или недостатъчно количество за изпълнение на поръчката от страна на търговеца, клиента ще бъде уведомен своевременно с телефонно обаждане или електронно писмо.

 • Всяка направена от клиента поръчка се потвърждава от служител на „САЛВИЯ-ET” ЕООД, чрез телефонно обаждане към клиента.


Не се изпращат и изпълняват непотвърдени поръчки.

 1. С приемането и потвърждаването на поръчката се счита, че е сключен договор за доставка между клиента като купувач и търговеца – като продавач.

 2. Търговецът може да не приеме направена поръчка в следните хипотези:

  1. При недостатъчна наличност на поръчаната стока;

  2. В случай, че две или повече предходни поръчки, направени от същия клиент, са завършили без успех, независимо от причината за неуспеха.

 3. Търговецът не дължи каквото и да било обезщетение или друга санкция, в случай, че не приеме поръчка от клиент.


Цени и Плащане

 1. Всички цени в електронния магазин са в лева и с включен ДДС. Цената за доставката се посочва отделно от цената на стоката.

 2. Потребителят може да извърши плащане на закупените от него стоки по някой от следните начини:

 • Плащане по банков път: 

РайфайзенБанк
Банков код: RZBBBGSF
IBAN: BG69RZBB91551007342666

 • Наложен платеж

 • С дебитна или кредитна карта

 • ePay.bg

Данните за картата, които предоставите, ще бъдат обработвани с SSL шифроване. За плащанията с кредитни и дебитни карти трябва да въведете CVV-кода (Card Verification Value, код за сигурност на картата), отпечатан върху самата карта, който служи като средство за сигурност при електронни трансакции.  Кредитните карти са предмет на авторизация и проверка от организацията, която ги е издала, но ако въпросната организация не разреши плащането, ние не носим отговорност за каквато и да е забава или неизпълнение на доставката. В случай, че картата Ви бъде отказана, това може да се дължи на следните причини:

 • Валидността на картата може да е изтекла. Проверете, дали срокът на валидност на Вашата карта не е изтекъл.

 • Може да е достигнат кредитният лимит на картата. Проверете във Вашата банка, дали не е надвишен кредитният лимит по картата. 

 • Въведените данни може да са грешни. Проверете дали сте попълнили правилно всички задължителни полета. 


Доставка

 1. Доставката се извършва от търговеца лично или чрез куриерски фирми в следните срокове:

  1. Доставка в рамките на Велико Търново град – не по-късно от 18 часа на работния ден, следващ този, в който търговецът е приел поръчката по реда на раздел “Приемане на поръчката”

  2. Доставка в останалата част от България – не по-късно от два работни дни след деня, в който търговецът е приел поръчката по реда на раздел “Приемане на поръчката”

  3. Поръчките от петък се изпращат с икономична доставка за понеделник. Експресна доставка за събота изпращаме само след изрично уговаряне на 0878 462 004

 2. Доставки извън пределите на Република България могат да бъдат извършени само въз основа на индивидуално договаряне – моля, свържете се с нас на e-mail info@salvia.bg

 3. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения от него адрес за доставка, или адресът му е непълен или неточен или не бъдат създадени съответни условия за доставка след повече от два опита за доставка:

  1. В случай, че клиентът е заплатил поръчаната стока авансово, при поръчката, стоката се съхранява в офис на куриерската фирма за срок от 7 дни, като търговецът уведомява клиента на посочения от същия e-mail за срока на съхранението и за офиса на куриерската фирма. В случай че клиентът не получи стоката и в срока по предходното изречение, търговецът се освобождава от задължението си за доставка. Търговецът се задължава да върне на клиента платената от същия сума, намалена с извършените от търговеца разходи по доставката, в срок от 10 работни дни, считано от изтичането на срока по изречение първо.

 4. Отказ от доставка

  1. Клиентът има право да откаже да получи доставената стока само в следните хипотези:

   1. Пратката съдържа стоки, различни по вид и/или количество от поръчаните от клиента;

   2. Стоката е повредена при транспортирането й по начин, който пречи на употребата й по предназначение;

   3. Стоката е доставена не по вина на клиента след изтичане на сроковете по т.1.

  2. Клиентът уведомява търговеца за отказа да получи доставената стока най-късно в деня, следващ деня на отказа.

  3. В случай че клиентът е заплатил поръчаната стока авансово, при поръчката, търговецът се задължава да върне на клиента платената от същия сума в срок от 5 работни дни, считано от уведомлението за основателен отказ.

 5. Цени за доставка

Безплатна доставка
Над 70 лв.Безплатна*
Speedy
Под 70 лв5.20 Адрес / Офис 4.50
Econt
Под 70 лв5.50 Адрес / Офис 4.50
Вземане от АптекатаБезплатна

*Поради наднормения обем или тегло на определени продукти /памперси, спирт 1 л/ се начислява допълнителна такса за доставка. Поръчката се изпраща с куриерска фирма SPEEDY. 

КилограмиДоставка
от 7 до 10 кг5 лв
от 11 до 20 кг15 лв
от 21 до 30 кг30 лв
от 31 до 35 кг35 лв
от 36 до 40 кг40 лв
над 40 кг45 лв

 

Клиентът има право в срок от 7 работни дни, считано от получаването на стоката, без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка, да се откаже от договора, като уведоми търговеца на e-mail: info@salvia.bg, и да върне получената стока. В уведомлението за отказ клиентът задължително посочва банкова сметка, по която да му бъде възстановена цената на стоката.

Отказ на клиента от договора

 1. Правото на отказ е изключено, ако стоката е с нарушена опаковка или нарушени етикети,  отворена опаковки и използвано количество от нея.

Образец на Приложение № 6 към ЗЗП:
Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

– До: „Аптекa САЛВИЯ-ET“ ЕООД, със седалище в гр. Велико Търново и адрес на управление: гр.Велико Търново, ул. Васил Левски №29, тел: +359 62 606 640, email: info@salvia.bg

– С настоящото уведомявам/уведомяваме, че се отказвам/отказваме от сключения от мен/нас договор за покупка на следните стоки: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Поръчано на/получено на: ………………………………. г.

– Име на потребителя/ите: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

– Адрес на потребителя/ите: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Банкова сметка:

Банка…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

IBAN…………………………………………………………………………………………………………….BIC/SWIFT……………………………………………….

– Подпис на потребителя/ите : …………………………………………

– Дата: …………………………..

Връщането на стоката се извършва на разноски на клиента.
В случай, че клиентът упражни правото си на отказ и върне получената стока, търговецът е длъжен в срок от 10 работни дни, считано от деня, в който получи върнатата стока, да възстанови на клиента платената цена на стоката, без стойността на разноските по доставката. Връщането на цената на стоката се извършва по посочената от клиента в уведомлението банкова сметка.


Други условия

 1. Търговецът полага грижа, информацията в електронния магазин да бъде поддържана винаги актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата.

 2. Търговецът не гарантира, че достъпът до онлайн магазина ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки, доколкото това е извън възможностите и контрола търговеца. Търговецът не носи отговорност за непредоставяне на достъп до електронния магазин, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол – случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната Интернет мрежа и в предоставянето на услуги извън контрола на търговеца.

 3. Авторските права върху съдържанието на електронния магазин принадлежат на търговеца. За нарушения на авторското право отговорните лица носят отговорност съгласно действащото законодателство.


Защита на личните данни
Прочетете нашата Политика за защита на лични данни


Законова Гаранция
По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е налице законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

Удостоверение за регистрация  на обект за търговия с хранителни добавки.

Product added to wishlist