ГЕНТАЗОН КОЛИР 1МГ/МЛ+3МГ/МЛ 5МЛГЕНТАЗОН КОЛИР 1МГ/МЛ+3МГ/МЛ 5МЛ

Gentazon Colir 1mg / ml + 3mg / ml 5ml / Гентазон Колир 1мг/мл+3мг/мл 5мл

30.04.2025
47827
Наличен
10,15 лв.
Няма данък
Гентазон, капки за очи и уши, разтвор е комбиниран продукт, който съчетава противовъзпалителната и антиалергична активност на бетаметазон натриев фосфат с широкоспектърното бактерицидно действие на гентамицин сулфат.
Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

 

Gentazon Colir 1mg / ml + 3mg / ml 5ml / Гентазон Колир 1мг/мл+3мг/мл 5мл

Активно вещество в 1 ml разтвор: 3 mg гентамицин (като сулфат) и 1 mg бетаметазон (като натриев фосфат) Гентазон, капки за очи и уши, разтвор е комбиниран продукт, който съчетава противовъзпалителната и антиалергична активност на бетаметазон натриев фосфат с широкоспектърното бактерицидно действие на гентамицин сулфат. Бетаметазон е мощен кортикостероид и постига силен противовъзпалителен ефект при приложение в по-ниски дози. Гентамицин принадлежи към аминогликозидния клас антибиотици и е активен срещу голям брой Грам-положителни и Грам-отрицателни микроорганизми. Подгрупа: кортикостероиди и анти-инфекциозни средства в комбинация, Начин на приложение: За очно приложение и прилагане в ушите. Опаковка: Бели пластмасови бутилки с обем 5 ml, снабдени с апликатор-капкомер и затварящи се с капачка на винт със защитен пръстен. Една бутилка в картонена кутия. Описание/Показания: Гентазон, капки за очи и уши, разтвор, се използва: - За лечение на повърхностни очни възпаления и алергични състояния, когато е налице, или има вероятност от развитието на бактериална инфекция, причинена от чувствителни към гентамицин, микроорганизми: възпаления на клепача (блефарити), на конюнктивата (конюнктивити), на роговицата (кератити и кератоконюнктивити), ечемик, възпаление на слъзната жлеза (дакриоцистит), еписклерит (повърхностно възпаление на окото). Прилага се и при травми (проникващи и непроникващи), в резултат на химични, лъчеви и следоперативни фактори; - За локално лечение на възпаление на външния слухов проход (външен отит), след преглед на засегнатото ухо (тъпанчевата мембрана трябва да е цяла), оценка на слуха и антибиограма, показваща, че инфекцията е причинена от чувствителни към гентамицин, микроорганизми. Производител: Антибиотик-Разград АД

Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!