АТОРИС ФИЛМ ТАБЛ. 10 МГ Х 30

Аторис 10 мг х30 таблетки

31.12.2025
27905
Наличен
4,70 лв.
Няма данък

Аторис принадлежи към група лекарства, известни като статини, използва за намаляване на липидите, известни като холестерол и триглицериди в кръвта.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Аторис принадлежи към група лекарства, известни като статини - лекарства, които регулират липидите (мазнините).
Аторис се използва за намаляване на липидите, известни като холестерол и триглицериди в кръвта, когато диета с ниско съдържание на мазнини и промени в начина на живот самостоятелно са недостатъчни. Ако имате повишен риск от сърдечно заболяване, Аторис може също така да намали този риск, дори ако нивата на Вашия холестерол са нормални. Стандартната диета, понижаваща холестерола, трябва да се продължи по време на лечението.


Не приемайте Аторис:
  • ако сте свръхчувствителни (алергични) към аторвастатин или към някои сходни лекарства, използвани за понижаване на липидите в кръвта, или към някоя от останалите съставки на това лекарство
  • ако имате или сте имали някога заболяване, което засяга черния дроб
  • ако имате неизяснени отклонения в кръвните тестове за чернодробна функция
  • ако сте жена в детеродна възраст и не използвате сигурна контрацепция
  • ако сте бременна или се опитвате да забременеете
  • ако кърмите
  • ако използвате комбинация от глекапревир/пибрентасвир за лечение на хепатит С


Аторис с храни и напитки и алкохол

Не приемайте повече от една или две малки чаши сок от грейпфрут на ден, защото големи количества сок от грейпфрут може да променят ефектите на Аторис.
Избягвайте приема на твърде много алкохол, докато приемате това лекарство.


Бременност, кърмене и фертилитет

Не приемайте Аторис, ако сте бременна, или ако планирате да забременеете.
Не приемайте Аторис, ако може да забременеете, освен ако не вземате сигурни мерки за контрацепция.
Не приемайте Аторис, ако кърмите.
Безопасността на Аторис по време на бременност и кърмене все още не е доказана.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство.


Шофиране и работа с машини

По принцип това лекарство не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Въпреки това не шофирайте, ако това лекарство засяга Вашата способност за шофиране. Не използвайте никакви инструменти или машини, ако Вашата способност да ги използвате е повлияна от това лекарство.


Състав:
Активното вещество е: 
аторвастатин (atorvastatin). Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg или 20 mg аторвастатин като аторвастатин калций (atorvastatin calcium).

Другите съставки са: повидон, натриев лаурилсулфат, калциев карбонат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий и магнезиев стеарат в ядрото на таблетката и поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е171), макрогол 3000 и талк във филмовото покритие. 


Начин на употреба:
Обичайната начална доза на Аторис е 10 mg еднократно дневно при възрастни и деца над 10-годишна възраст. Тя може да бъде повишена, ако е необходимо, от Вашия лекар, докато не започнете да приемате количеството, от което се нуждаете. Вашият лекар ще адаптира дозировката на интервали от 4 седмици или повече. Максималната доза на Аторис е 80 mg еднократно дневно за възрастни и 20 mg еднократно дневно за деца.

Аторис таблетки трябва да се поглъщат цели с вода и могат да се приемат по всяко време на деня, с или без храна. Все пак, опитайте се да вземате Вашите таблетки по едно и също време всеки ден.


Опаковка:
30 таблеткиПроизводител: 
KRKA
Няма отзиви
Product added to wishlist