Bayer Алка-Зелцер При главоболие,...

Bayer Алка-Зелцер При главоболие, включително махморлук и температура х10 ефервесцентни таблетки

31.07.2026
1856
Наличен
5,50 лв.
Няма данък

Alka Seltzer на Байер е аналгетично, антипиретично и противовъзпалително лекарство, без лекарско предписание, за възрастни и деца над 12 години.

 
Alka Seltzer на Байер е аналгетично, антипиретично и противовъзпалително лекарство (нестероидно противовъзпалително/аналгетично). Алка-Зелцер е показан за облекчение на симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, болки в мускулите и ставите, болки в гърба, лека артритна болка. При простуда или грип за симптоматично лечение на болка и повишена телесна температура.


Състав:
Активно вещество: ацетил салицилова киселина, една ефервесцентна таблетка съдържа 324 mg ацетилсалицилова киселина.

Други съставки: лимонена киселина безводна, натриев бикарбонат, повндон 25, диметикон, калциев силикат, докузат натрий, натриев бензоат, захарин натрий, аромати. 
За пълния списък със съставки, моля прочетете листовката.


Начин на употреба:

За перорална употреба. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

Дозировка
За възрастни и деца на възраст над 12 години: 1-3 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтори след минимум 4 часа.
Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 12 ефервесцентни таблетки.

Този лекарствен продукт не трябва да се прилага при пациенти под 12 годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.

Предпазни мерки: 
Не приемайте Алка-Зелцер, ако: 
  • сте алергични към ацетилсалицилова киселина или към други нестероидни противовъзпалителни средства или към която и да е от съставките на това лекарство; 
  • ако имате (активна) язва на стомаха или дуоденална язва; 
  • ако имате тенденция за повишено кръвотечение (хеморагична диатеза); 
  • ако имате предишни случаи на бронхиална астма, причинена от прием на салицилати или на вещества със сходно действие, най-вече нестероидни противовъзпалителни медикаменти. 
  • ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност; 
  • ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност; ако страдате от некомпенсирана сърдечна недостатъчност. 
  • ако страдате от фенилцетонурия. 
Консултирайте се с лекар преди прием: ако приемате медикаменти, съдържащи ацетилсалицилова киселина, ако приемате редовно обезболяващи лекарства, ако имате предходни прояви на язва или кръвотечение в стомаха или червата, ако сте страдали от възпаление на стомашната лигавица (гастрит), ако страдате от чернодробни, бъбречни, сърдечни или сърдечно-съдови заболявания, ако имате бронхиална астма, различни алергични реакции или ако следва да се подложите на хирургическа намеса, операция, или ако провеждате същевременно лечение с други лекарства. Не се препоръчва употребата на ацетилсалицилова киселина от деца. 
Не приемайте това лекарство в последното тримесечие от бременността (след 24 гестационна седмица). През първото и второто тримесечие от бременността (през първите 24 седмици), трябва да се консултирате с Вашия лекар преди прием на лекарството. Малки количества от ацетилсалициловата киселина и нейните метаболити преминават в кърмата, и като цяло не е необходимо да се прекъсва кърменето при краткотрайно използване на лекарството, в препоръчаните дози за борба с болка или намаляване на температурата. Въпреки това, ако е предписан дълготраен прием и/или в големи дози (повече от 8 ефервесцентни таблетки на ден), пациентката трябва да прекъсне кърменето.
Да не се приема Алка-Зелцер по-дълго от 4 дни, без консултация с лекар или дентален лекар.
Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.


Опаковка:

10 ефервесцентни таблетки


Притежател на разрешението за употреба:
Байер България ЕООД, България
Производител: 
Bayer Bitterfeld GmbH, Германия 


CH-20221017-30
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!