АЦЕТИЗАЛ КАРДИО ТАБЛ. 75МГ х 100

  Acetysal cardio 75 mg. 100 tablets / Ацетизал кардио 75 мг. 100 таблетки

  41729
  Наличен
  6,90 лв.
  Ацетизал Кардио съдържа ацетилсалицилова киселина, която в ниски дози спада към група лекарства, наричани антитромботични средства. Тромбоцитите са малки кръвни клетки, които причиняват съсирване на кръвта и участват в тромбозата.
   

  Acetysal cardio 75 mg. 100 tablets

  Ацетизал кардио 75 мг.  100 таблетки

  СЪСТАВ: Aктивно вещество: Acetylsalicylic acid 75 mg в 1 буферирана таблетка. Производно на салициловата киселина.ПОКАЗАНИЯ:Ацетизал Кардио се приема, за да намали риска от образуване на кръвни съсиреци и с това да предотврати: - сърдечни пристъпи - инсулти - сърдечно-съдови проблеми при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия. Ацетизал Кардио се използва и за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци след някои видови сърдечни хирургични операции, с цел да се разширят или деблокират кръвоносните съдове. Този лекарствен продукт не се препоръчва при спешни случаи. Той може да се използва само като профилактично лечение.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АЦЕТИЗАЛ КАРДИО Не приемайте Ацетизал Кардио: - ако сте алергични към ацетилсалициловата киселина или към някоя от останалите съставки на Ацетизал Кардио - ако сте алергични към други салицилати или нестероидни противовъзпалителни средства - ако сте имали астматичен пристъп или подуване на някои части на тялото - ако имате или сте имали язва на стомаха или тънките черва, или друг вид кървене като инсулт - ако сте имали проблеми с кръвосъсирването - ако имате тежки чернодробни или бъбречни нарушения - ако сте в последните 3 месеца от бременността - ако приемате лекарството метотрексат, в дози над 15 мг седмично ПРИЕМ НА АЦЕТИЗАЛ КАРДИО С ХРАНИ И НАПИТКИ Консумацията на алкохол може да повиши риска от кървене от стомашно-чревния тракт и да удължи времето на кървенеБРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е  лекарство. Бременни жени не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина по време на бременност, освен по съвета на техния лекар. Не трябва да приемате Ацетизал Кардио, ако сте в последните 3 месеца на бременността, освен по съвета на Вашия лекар, като в такъв случай дневната доза не трябва да надвишава 100 мг. Приемът на редовни или високи дози от този лекарствен продукт по време на късна бременност може да доведе до сериозни усложнения на майката или бебето. Кърмачки не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина, освен ако не е предписан от техния лекар.Дозировка и приложение: Употреба при възрастни: Профилактика на сърдечни пристъпи:- Препоръчителната доза е 75-160 мг веднъж дневно.Профилактика на инсулти: - Препоръчваната доза е 75-325 мг веднъж дневно.Профилактика на сърдечно-съдови нарушения при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия: - Препоръчваната доза е 75-160 мг веднъж дневноПредотвратяване на образуването на кръвни съсиреци след някои сърдечни операции: - Препоръчваната доза е 75-160 мг веднъж дневноОпаковка: 100 табл.Производител: Actavis Group
  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!