БЕЙБИХАЛЕР

  Бейбихалер / Babyhaler

  16429
  Наличен
  41,90 лв.
  Камера за дозирано разреждане на аерозолни лекарствени форми при деца и бебета
   

  Бейбихалер (аерочембър, спейсър)/ BABYHALER

  Камера за дозирано разреждане на аерозолни лекарствени форми при деца и бебета Бейбихалер е наставка за инхалиране на спрейните форми на лекарствата, производство на фармацевтичната компания GlaxoSmithKlineПредставлява пластмасов балон, в единия край на който се впръсква лекарството от спрея, а на другия край застава пациента (бебето).Контактът между бейбихалера и детето се осъществява посредством мека силиконова маска, която покрива едновременно носа и устата. При малките деца и кърмачетата е невъзможно да бъдат инструктирани да дишат само през носа или само през устата по време на инхалациите, затова при процедурите с бейбихалер се ангажират устата и носа едновременно.Употребата на бейбихалер се налага при кърмачета и малки деца, тъй като спреят твърде силно и "остро" изхвърля лекарството направо в белия дроб на пациента. Посредством бейбихалер лекарството се разрежда с въздух и се осигурява по-плавно инхалиране на лекарството без загуби и без риск от нараняване на дихателните пътища на детето.Инхалациите се провеждат в следната последователност:1. ПРОВЕРКА НА КЛАПИТЕ  Преди употреба, трябва да проверите изправността на двете сини клапи. Сложете си бейбихалера с маската към вашата уста, все едно  ще правите инхалацията на себе си. Съвсем леко вдишайте и издишайте през маската. Когато издишвате, външната клапа върху бейбихалера трябва да се отваря леко. Обратно, когато вдишвате, трябва да се отваря вътрешната клапа.2. ПОДГОТОВКА НА СПРЕЯ Отворете капачката на спрея и разтръскайте енергично спрея нагоре-надолу.Внимателно поставете и натиснете спрея в леглото на бейбихалера, предназначено за него. Отворът на спрея трябва да сочи навътре в балона на бейбихалера.3. ДОЗИРОВКА Вашият педиатър трябва да ви е определил дозата, която да прилагате при един сеанс със спрейното лекарство.4. ИНХАЛИРАНЕ НА СПРЕЙНО ЛЕКАРСТВО С БЕЙБИХАЛЕР С палец натиснете еднократно дъното на спрея, за да изпръскате в бейбихалера една стандартна доза.Колкото се може по-бързо поставете бейбихалера с маската към лицето на детето, така че тя да покрива плътно носа и устата му. Притискайте леко с ръка бейбихалера към главата на детето, така че да не дадете възможност да се наруши плътния контакт на маската с лицето му. По време на процедурата трябва да сте застанал/а така, че да е удобно както на вас, така и на детето. За около 15 секунди (около 10 вдишвания на детето) лекарството ще е преминало от балона на бейбихалера в дихателните пътища на малкия пациент. Вдишванията ще броите, като следите движенията на сините клапи. След това отстранете бейбихалера от лицето му.Ако лекарят ви е предписал две дози, повторете всичко от стъпка 4.

  Внимание! 

  Трябва да прилагате дозите една след друга, а не по няколко на наведнъж: След всяко впръскване пациентът трябва да вдиша поне 10 пъти. Едва след това впръскайте следващата доза в бейбихалера. Извадете спрея от бейбихалера и го затворете с предпазната му капачка. Бейбихалера приберете обратно в найлоновата защитна торбичка. 

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!