boiron

  Сангвинария Канаденсис 9 CH / Sanguinaria canadensis 9 CH

  13912
  Наличен
  4,60 лв.
  Употребява при състояния свързани с парене в областта на ностната и фарингеалната лигавица, при сухи, парещи или охлузени лигавици, при шум в ушите, парещи длани и стъпала, кръгово зачервяване на бузите, кръвотечението от носа (епистаксис), розацея по скулите.
   

  Сангвинария Канаденсис 9 CH / Sanguinaria canadensis 9 CH

  Произход:

  Растителен - Канадска сангвинария, сем. Макови.

  Тропизъм:

  Сърдечно-съдова система. Дихателна система. Храносмилателна система.

  Симптоми:

  -Парене в областта на носната и фарингеалната лигавици, с облекчение при вдишване на хладен въздух. -Силно парене по длани и ходила, което принуждава болния да изважда стъпалата си изпод завивките. -Сухи, парещи лигавици, напукани или охлузени. -Шум в ушите.Свръхчувствителност към миризми. -Дихателна и стомашно-чревна системи - комбинирани смущения на двете системи. -Мигрена - понякога с повръщане на стомашно съдържимо и жлъчка. -Кръгово зачервяване на бузите. -Парещи длани и стъпала.

  Показания:

  *Периодични мигрени предимно вдясно, появяващи се към края на седмицата с туптене и прояви на конгестия. *Сенна (еластична) хрема със свръхчувствителност към миризми и цветя. *Остри бронхо- и пневмопатии с кървави нишки в храчките, ръждиво-кафяви. *Трахеит, бронхит и бронхо-пневмопатия от вирусен произход. *Езофагит и парене в стомаха с кисел рефлукс. *Метеоризъм и диария. *Диария, редуваща се с дихателни смущения. *Периартритис хумеро-скапуларис вдясно. *Ревматични болки или невралгия в десния делтоиден мускул. *Топли вълни в периода на менопаузата или при хипертоници. *Полипози с различна локализация - в носа, по кожата, храносмилателната система и други с тенденция към кръвотечение. *Епистаксис. *Акне розацея по скулите.

  Приложение

  * при акне розацея - по 5 гранули/ден * главоболие (вазомоторно), прудружено с усещане за парене по бузите и ушите - 5 гранули/час при нужда * мигрена, придружена със зачервяване на лицето - х 5 гранули при поява на симптоми, толкова често, колкото е необходимоЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директно в устата

  Производител: BOIRON, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!