Амброксол сироп 100 мл.

  Ambroxol syrup 100 ml / Амброксол сироп 100 мл.

  20651
  Наличен
  4,40 лв.
  Амброксол сироп втечнява гъстия секрет в бронхите, който се образува при различни заболявания на дихателните пътища. По този начин се улеснява отделянето му, облекчава се кашлицата и се подобрява дишането.
   

  Ambroxol  syrup 100 ml / Амброксол сироп 100 мл.

  Амброксол сироп втечнява гъстия секрет в бронхите, който се образува при различни заболявания на дихателните пътища. По този начин се улеснява отделянето му, облекчава се кашлицата и се подобрява дишането. 

  ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА АМБРОКСОЛ СОФАРМА? При остри и хронични заболявания на дихателната система, които са свързани с образуването на гъст секрет в дихателните пътища, за улесняване на отхрачването и облекчаване на кашлицата. 

  КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АМБРОКСОЛ СОФАРМА?

  Не трябва да приемате Амброксол Софарма сироп в следните случаи: Свръхчувствителност към лекарственото или някое от помощните вещества на лекарството. 

  ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ Не приемайте Амброксол Софарма сироп без консултация с лекар, ако сте алергичен към някои лекарства или храни или имате заболявания на бъбреците или черния дроб. Ако след 5-дневно лечение с амброксол сироп не почувствате облекчаване на кашлицата и подобрение на състоянието, трябва да се обърнете към лекар. 

  Бременност и кърмене Преди да започнете да вземате някакви лекарства по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар. Безопасността на употребата на това лекарство по време на бременност не е доказана. Поради това Амброксол Софарма може да се прилага при бременни жени само ако лекуващият лекар прецени, че ползата за майката надхвърля потенциалния риск за плода.

  Амброксол Софарма преминава в кърмата, поради което е необходима консултация с лекар при необходимост от лечение с лекарството на кърмещи жени. 

  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини Амброксол Софарма не оказва влияние върху двигателните реакции и вниманието, поради което може да се използва от водачи на превозни средства и оператори на машини. 

  Важна информация за помощните съставки на лекарствения продукт Амброксол Софарма съдържа сорбитол, поради което не трябва да се приема от индивиди с вродена непоносимост към фруктоза, тъй като може да причини стомашно дразнене и диария при тях. Метил и пропил парахидроксибензоат, които влизат в състава на Амброксол сироп, могат да предизвикат кожни алергични реакции и бронхоспазъм. Лекарственият продукт съдържа глицерол, който е вреден във високи дози, тъй като може да причини главоболие, стомашно дразнене и диария. 

  КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОГАТ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С АМБРОКСОЛ СОФАРМА? Моля, проведете консултация с лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или са купени без рецепта* Това е важно, защото амброксол може да промени активността на някои лекарства или обратно, някои лекарства може да променят ефектите на амброксол.

  • Едновременната употреба на амброксол и антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до повишаване на концентрацията на антибиотика в белодробната тъкан.
  • Не се препоръчва едновременната употреба на амброксол с лекарствени продукти, потискащи кашлицата (например кодеин).

  НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА Амброксол сироп се приема през устата, по време на хранене.

  Възрастни и деца над 12 г. Лечението при остри заболявания или като начална терапия при хронични започва с доза 60 mg (20 ml) 2 пъти дневно през първите 2-3 дни, след което дозата може да бъде намалена на половина - по 10 ml 2 пъти дневно.

  Деца

  • от 6 до 12 години - по 10 ml 2-3 пъти дневно.
  • от 2 до 6 години - no 5 ml 3 пъти дневно.
  • от 1 до 2 години - по 5 ml 2 пъти дневно,
  • под 1 година - не се препоръчва.

  Лекарствения продукт Амброксол Софарма сироп се прилага при деца до 2 години само по лекарско предписание!

  Не употребявайте лекарството повече от 5 дни без препоръка от лекар.

  Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, консултирайте се с лекуващия си лекар. 

  Ако вземете повече сироп, отколкото трябва Ако сте взели доза, по-голяма от предписаната се посъветвайте с лекуващия си лекар. 

  Ако пропуснете поредната доза Амброксол Софарма сироп В случай, че пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако е наближило време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както се препоръчва в информацията. 

  КАКВО СЪДЪРЖА АМБРОКСОЛ СОФАРМА СИРОП? 5 ml сироп Амброксол Софарма съдържат лекарственото вещество ambroxol hydrochloride 15 mg. Помощни вещества: сорбитол; лимонена киселина, безводна; метил парахидроксимбензоат; пропил парахидроксибензоат; глицерол; пропиленгликол; захарин натрий; ягодова есенция, дестилирана вода.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА Сироп 100 ml в тъмна бутилка от стъкло или полиетилентерефталат в картонена кутия заедно с мерителна чашка/лъжичка и листовка с указание за употреба.

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ Софарма АД София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България 

   НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Амброксол Софарма може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават при всички пациенти, така че Вие можете да не получите никаква реакция.

  Нежеланите лекарствени реакции на Амброксол сироп са редки и преходни. Консултирайте се с лекар в случай, че по време на прием на Амброксол апетита ви се наруши или се появи гадене, повръщане, кожни обриви или по-сериозни алергични реакции (анафилактоидни).

  При поява на нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

  СЪХРАНЕНИЕ При температура под 25°С. Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, на защитено от светлина място! Да не се замразява! Съхранявайте лекарството на сигурно място, където децата не могат да го видят и достигнат.

  СРОК НА ГОДНОСТ Лекарството не трябва да се използва след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката. Можете да използвате сиропа до 1 месец след първото отваряне на бутилката.

  НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ Без лекарско предписание. За деца под 2 години - по лекарско предписание.

  Производител: СОФАРМА АД

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!