АСПИРИН+ВИТ.С ЕФФ. ТАБЛ. Х 20 БАЙЕР

  Aspirin C effervescent 20 tablets / Аспирин С разтворим 20 таблетки

  1918
  Наличен
  9,65 лв.
  Аспирин С разтворим таблетки повлиява главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки. При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.
   

  Aspirin C  effervescent 20 tablets

  Аспирин С разтворим  20 таблетки

  Аспирин С разтворим таблетки повлиява главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки. При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

  ASPIRIN С 1 таблетка съдържа 400 mg acetylsalicylic acid и 240 mg ascorbic acid

  Дозировка и начин на приложение Възрастни: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, повтаря се на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 4 g(10 ефеверсцентни таблетки).Деца: Препоръчваната дневна доза на ацетилсалициловата киселина за деца е 60 mg/kg телесно тегло, която се дава на 4 до б дози, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа. Деца над 12 години: Препоръчва се 400 mg ацетилсалицилова киселина като еднократна доза, съответстваща на 1 ефервесцентна таблетка. За понижаване на повишена температура (антипиретик) до 3 дни, като аналгетик до 5 дни, без лекарско предписание.

  Начин на приложение За перорална употреба. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

  Противопоказания АСПИРИН С разтворими таблетки не се прилага при следните случаи: -Активни язви на стомаха или дванадесетопръстника; -Опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези); -Свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, други салицилати или други компоненти на продукта; -Анамнестични данни за астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено не-стероидни противовъзпалителни лекарства; -Комбинация с метотраксат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте взаимодействия с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие); -Първо и последно тримесечие на бременността. -Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.

  Специални предупреждения и предпазни мерки АСПИРИН С разтворими таблетки се използва при следните случаи само след внимателна преценка на рисковете и ползите от това лечение: -Едновременно лечение с антикоагуланти; -Анамнестични данни за стомашно-чревни язви, включително хронична или рецидивираща язвена болест или анамнестични данни за стомашно-чревни кръвоизливи; -Увредена бъбречна функция; -Увредена чернодробна функция; -Свърхчувствителност към противовъзпалителни или антиревматични лекарства или други алергени. Лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина трябва да се използват при деца и подрастващи с фебрилни заболявания само след внимателна преценка на рисковете и ползите от такова лечение, поради възможност за развитие на синдрома на Reye, рядко, но много сериозно заболяване. Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и индуцира астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася за също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества. Поради инхибиторният ефект върху тромбоцитната агрегация, ацетилсалициловата киселина може да доведе до повишена тенденция от кръвоизливи по време и след хирургически операции (включително малка хирургия, напр. зъбни екстракции). В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти с тенденция за ниска екскреция на пикочна киселина. Продуктът съдържа натрий 933 мг/доза, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с ниско съдържание на натрий.

  Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие АСПИРИН С разтворими таблетки повишава: -ефекта на антикоагулантните лекарства (напр. кумаринови деривати и хепарин); -риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол или лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции; -ефекта на определени понижаващи кръвната захар лекарства (сулфанилурейни продукти); -желани и нежелани ефекти на метотрексат; -кръвните нива на дигоксин, барбитурати и литий; -желани и нежелани ефекти на специални групи аналгетици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (не-стероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило; -ефекта на трийодтиронин, лекарство за лечение на хипотиреоидизъм; -ефекта на валпроевата киселина, лекарство за лечение на епилепсия.

  Aspirin С отслабва действието на: -Специални лекарства, които повишват екскрецията на урина (алдостеронови антагонисти, напр. спиронолактон и канреонат, бримкови диуретици, напр. фуроземид); -лекарства, които понижават кръвното налягане; -лекарства за подагра, които засилват екскрецията на пикочна киселина (пробенецид, сул финпиразон).

  Според това пациентите не трябва да вземат Aspirin С с някои от написаните по-горе субстанции, освен ако не сте инструктирани от своя лекар. Алкохол: Лекарството не трябва да се взема с алкохол. Бременност и кърмене Трябва да уведомите Вашия лекар ако сте забременели докато вземате Aspirin С. Aspirin С не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Aspirin С не трябва да се взема през последните три месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.

  Малки количества от лекарственото вещество ацетилсалицилова киселина и нейните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се спре кърменето, когато се използват до 150 mg дневно. Ако се използват по-високи дози (по-високи от 150 mg дневно), новороденото трябва да се отбие. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

  Нежелани реакции: Стомашно-чревни реакции: Коремна болка, киселини, гадене, повръщане. Явни (хематемеза, мелена) или окултни стомашно-чревни кръвоизливи, които могат да причинят желязо-дефицитна анемия. Такива кръвоизливи са по-чести, когато дозировката е по-висока. Стомашно-чревни улцерации (язви) и перфорация. Описани са изолирани случаи на нарушения на функцията на черния дроб.

  ЕФекти върху централната нервна система: Световъртеж и шум в ушите, които обикновено са характерни при предозиране.

  Хематологични ефекти: Ацетилсалициловата киселина може да се свърже с повишен риск от кръвоизливи, дължащи се на ефекта върху тромбоцитната агрегация.

  Реакции на свръхчувствителност: Напр. уртикария, кожни реакции, анафилактични реакции, астма, едем на Quinke.

  Предозиране Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст, могат да са симптоми за сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите вашия лекуващ лекар, ако се подозира предозиране на Aspirin С. Той ще реши необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.

  Несъвместимост Няма данни за такава. Срок на годност 3 години. Да не се използва след изтичане срока на годност. Специални указания за съхранение Няма. Вид на опаковките 10,20 ефервесцентни таблетки Упътване за употреба Ефервесцентните таблетки се разтварят в чаша с вода. Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Притежател на разрешението за употреба: Bayer Consumer CareAG СН - 4052 Basel, Switzerland Производител Bayer Bitterfeld GmbH,

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!