Най-полезните добавки за добро мъжко здраве - прочетете кои са!
Начинът на хранене играе ключова роля за доброто качество на живот и намаляване на риска от заболявания с напредване на възрастта.
За съжаление в диетата на съвременния човек често липсват основните витамини, минерали и антиоксиданти, необходими за здравето на сърцето, мозъка и нервната система, костите, ендокринната система. Този дефицит може да бъде частично компенсиран чрез прием на хранителни добавки, доставящи на организма липсващите нутриенти.
В тази статия ще ви представим едни от най-важните за доброто мъжко здраве витамини, минерали, антиоксиданти и билки. Приемът им под формата на хранителни добавки е особено полезен за мъжете над 35-годишна възраст, които имат завишена нужда от нутриенти за поддържане оптимални нива на енергия и превенция на проблемите със сърцето и простатата!

 

Коензим Q10
Това витаминоподобно вещество се използва от почти всички клетки в тялото и е необходимо за превръщане на храната в енергия. Силно зависимите от енергия тъкани като сърцето и мозъка имат изключително голяма нужда от коензим Q10.
Приемът на коензим Q10 под формата на добавка се препоръчва и при лечение със статини – медикаменти за понижаване на холестерола, които обаче изчерпват запасите от коензим Q10  в тялото. Добавките с коензим Q10 осигуряват енергия за сърдечния мускул, увеличават издръжливостта при интензивни физически натоварвания, поддържат нормалното кръвно налягане и подпомагат неврологичната и мозъчната функция.
Коензим Q10 Енергия за сърцето и тялото 60 мг х30 капсули 
Екстракт от билката златен корен
Златният корен принадлежи към растенията с адаптогенно действие, които помагат на тялото да преодолее физическия и емоционалния стрес.
Златният корен е един от най-ефективните адаптогени, който подобрява мозъчната функция и способността за концентрация, и намалява умората и нервното напрежение.
Rhodiola 250 mg. 60 capsules Nature’s way / Златен Корен 250 мг. 60 капсули Nature’s way


 

Сао Палмето
Мастноразтворимият екстракт от плода на дървото сао палмето е едно от най-добре проучените природни средства за облекчаване на симптомите при доброкачествена хиперплазия на простатата (увеличената простата). Сао палмето
 блокира ензима, който отговаря за превръщането на тестостерона в DHT – най-потентната форма на тестостерон, която причинява оплешивяване и доброкачествена хиперплазия на простатата.

 

Ликопен
Това вещество е мощен антиоксидант от семейството на червените, оранжевите и жълтите мастноразтворими пигменти, наречени каротеноиди.
Ликопенът е отлично решение за мъжете с наследствена обремененост от рак на простатата.
Благодарение на мощната си антиоксидантна активност, се препоръчва и с цел профилактика на сърдечни заболявания, проблеми със зрението, репродуктивни нарушения.
Някои от най-добрите хранителни източници на ликопен са домати, диня, розов грейпфрут и др.
Fitoprostal 30 capsules Vitagold / Фитопростал 30 капсули Витаголд

 

Куркумин
Това е едно от най-мощните противовъзпалителни средства, полезно за превенция на болестта на Алцхаймер – той навлиза в мозъка, свързва се с бета-амилоидните плаки и ги разрушава.
Куркуминът е ефективен и при заболявания, протичащи с възпаление и засягащи костите и ставите. Тъй като има мощен аналгетичен ефект, често се влага в добавките с болкоуспокояващо действие.
Turmeric Vital Concept 60 Capsules / Куркума Витал Концепт 60 капсули 
Нар
Този плод е богат източник на мощния антиоксидант пуникалагин, който подпомага профилактиката на рака на дебелото черво и простатата.
Пуникалагинът може да забави развитието на болестта на Алцхаймер чрез потискане активността на ензима бета-секретаза.


 
Витамин D
Добавките с витамин D повишават нивата на тестостерон при мъжете и са особено полезни за здравето на сърцето и костите.
Витамин D може също да се синтезира през кожата чрез излагане на слънце, но този процес често е неефективен и зависи от географските фактори, типа кожа и др.
Девитон 400IU капки Витамин D3 х20 мл

 

Магнезий
Този минерал има решаващо значение за цялостното здраве и правилното протичане на редица функции в човешкото тяло, включително нервната функция, контрола на кръвната захар, синтеза на протеини, регулирането на циркадните ритми и др.
Магнезият подпомага абсорбцията на други важни хранителни вещества, включително калций, поради което недостигът му се отразява неблагоприятно на костите и зъбите.
Хроничният дефицит на магнезий може да има дългосрочни последици върху сърдечното здраве и да доведе до високи нива на кръвното налягане.
Магнезий Грижа за нервната система и мускулите 200 мг х30 таблетки

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!