Какво знаем за температурата на нашето тяло?

Човешкото тяло се справя много добре с поддържането на температурата в безопасен диапазон, дори когато температурите извън тялото се променят много. Важно е да се следи температурата с качествени и надеждни термометри Microlife са лидери на пазара като предлагат широка гама от електронни, инфрачервени и безконтактни термометри.

Ето какво може да научите след измерване на телесната ви температура. Когато ви е прекалено горещо, кръвоносните съдове на кожата се разширяват, за да носят излишната топлина на повърхността на кожата ви. Може да започнете да се потите. Тъй като потта се изпарява, тя помага да се охлади тялото ви. Когато ви е твърде студено, кръвоносните ви съдове стесняват. Това намалява притока на кръв към кожата ви, за да се запази телесната топлина. Може да започнете да треперите. Когато мускулите треперят по този начин, това помага да се направи повече топлина. Телесната ви температура може да бъде измерена на различни места по тялото ви. Най-често срещаните са устата, ухото, челото, подмишницата и ректума.    
           

Нормална телесна температура. 

Повечето хора смятат, че нормалната телесна температура е орална температура (през устата) от 37 ° C Това е средна нормална температура на тялото. Вашата нормална температура може да бъде с 0,6 ° C или повече над или под тази температура. Също така, нормалната температура се променя с около 0.6 ° C през деня, в зависимост от това колко сте активни и от времето на деня. Телесната температура е много чувствителна към хормоналните нива. Така температурата на жената може да бъде по-висока или по-ниска, когато тя овулира или има менструален цикъл. Измерването на ректална или ушна температура ще бъде малко по-високо от оралното отчитане. Температурата, взета в подмишниците, обикновено е малко по-ниска от устната. Най-точен начин за измерване на температурата е ректалното отчитане.          
 

Висока телесна температура.

При повечето възрастни, високи показатели се счита 38 ° C или ректална или ушна температура над 38,3 ° C.  Високата температура може да се появи като реакция на: - Инфекция - това е най-честата причина за висока температура. Инфекциите могат да засегнат цялото тяло или една част от тялото. - Лекарства - като например антибиотици, антихистамини и много други. - Тежка травма или нараняване -  може да включва инфаркт, инсулт, топлинен удар или изгаряния.    
     

 Ниска телесна температура (хипотермия).  

Ако ниската телесна температура е единственият ти симптом, не е за какво да се тревожиш. Ако се появи ниска телесна температура с други симптоми, като втрисане, треперене, проблеми с дишането или объркване, това може да е признак за по-сериозно заболяване.          

Tоплинен удар.

Топлинен удар се появява, когато тялото не успее да контролира собствената си температура и температурата на тялото продължава да се покачва. Симптомите на топлинния удар включват психични промени (като объркване, делириум или загуба на съзнание) и кожа, която е червена, гореща и суха, дори под мишниците. Топлинният удар може да е смъртоносен. Нуждае се от спешна медицинска помощ. Той причинява тежка дехидратация и може да доведе до спиране на работата на органите на тялото. За точно и бързо измерване може да се доверите на Microlife.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!