Как да защитим бебето от слънцето?

Независимо дали сте се насочили към плажа или към парка зад блока, защитата от слънцето е важна за всички, но е от особена важност за бебетата! Те имат чувствителна кожа, така че изборът на слънцезащитен крем не винаги е толкова лесен, колкото за по-големи деца или за възрастни.


Преди да продължим напред, важно е да отбележим, че американската Администрацията по храните и лекарствата (FDA) препоръчва да не се използват слънцезащитни продукти за бебета на възраст под шест месеца. Вместо това Фондацията за рак на кожата препоръчва бебетата да се държат далеч от слънцето изцяло под чадъри и със защитно облекло. Слънцезащитните продукти не се препоръчват тъй като бебетата са по-податливи на потенциалните им странични ефекти, като обриви и абсорбиране на химикали, отколкото възрастните.

Бебетата имат ли нужда от слънцезащитен крем?

С една дума, да. Освен да се спести неприятно и болезнено слънчево изгаряне, защитните кремове предотвратяват и вредите от UVA и UVB лъчи, излъчвани от слънцето, които могат да доведат до дългосрочно увреждане на кожата. 


И така, какво трябва да търсите в един добър бебешки слънцезащитен крем за деца над шест месечна възраст?

Какво да търсите в бебешките слънцезащитни продукти:

Повечето ни клиенти се фокусират единствено върху фактора SPF при покупка на слънцезащитен продукт. SPF всъщност е само мярка за защита срещу слънчево изгаряне, което обикновено се причинява от UVB лъчи.

Но освен предпочитания от вас SPF, е важно да се информирате и за активните съставки и за водоустойчивостта на продукта. 

Активни съставки: Химическата абсорбция е притеснение, когато говорим за слънцезащитни продукти. Цинковият оксид и титановият диоксид са два физични филтъра на минерална основа (не на химическа основа), които обикновено са по-щадящи за кожата, тъй като не се нуждаят от допълнителни химикали, за да осигурят защита.

Американската академия по педиатрия препоръчва да се избягва химикал, наречен оксибензон, който може да има хормонални свойства.

SPF: SPF е съкращение от sun protection factor, буквално слънцезащитен фактор. Номерът SPF може да се каже, че отговаря на времето на излагане на слънчева светлина, което позволява конкретния слънцезащитен крем (в сравнение с не използването на слънцезащитен крем), без кожата ви да изгори. SPF може да варира от 15 до 100. Повечето медицински експерти обаче са единодушни, че както за бебета, така и за възрастни, трябва да използвате слънцезащитен крем с широк спектър с минимум SPF 30. Въпреки че можете да изберете по-високи нива на SPF, експертите се съгласяват, че след като надхвърлите SPF 50, няма истинска допълнителна полза.

Водоустойчивост: Ако мислите, че ще прекарвате време във водата с вашето мъниче, приоритет трябва да бъде водоустойчивостта. Внимание!: Нито един слънцезащитен крем не е достатъчно водоустойчив. След влизане във вода е добре отново да нанесете крем върху кожата на вашето бебе. 

Лесно приложение: Точно както при слънцезащитните продукти за по-големи деца или възрастни, бебешките слънцезащитни продукти се предлагат в редица форми, включително спрейове, твърди стикове и традиционни кремове. Повечето експерти препоръчват стиковете, като най-лесно приложима форма при бебетата, които се въртят. Спрейовете са удобни, но често не става ясно дали е добре нанесен продукта.

Слънцезащитни продукти за бебета, които предлагаме в аптеки Салвия можете да разгледате ТУК.

Продукти за предпазване от слънцето

За ваше удобство сме събрали списък със слънцезащитни продукти, които е добре да взимате с вас при пътуване.


За колата:

  • Сенници за количка, за кола;

  • Слънцезащитна козметика.


За плажа:

  • Сянка - чадър, палатка за плаж;

  • Шапка;

  • Бански;

  • Протекция за устните;

  • Крем, лосион или друго; 

  • UV дрехи.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!