Гладка, стегната и сияйна кожа с колаген

Как да поддържам кожата си свежа и млада?

Този въпрос винаги ще вълнува жените, които се грижат за външния си вид. Ако и вие сте една от тях, е достатъчно да знаете, че тази грижа трябва да започне около трийсетте години от живота, преди да са се появили първите дълбоки бръчки.

Във времена, в които козметичната индустрия е на върха и предлага всевъзможни продукти за забавяне на кожното стареене, тази цел е лесно изпълнима. За да извлечете максимални ползи за кожата си обаче, не разчитайте само на козметиката, а включете нутрикозметика към ежедневните си ритуали за красота.

 

Какво представляват нутрикозметичните продукти

Това са диетични добавки, които допълват хранителния ви режим и доставят нутриентите, нужни за поддържане на кожата гладка и стегната.

Повечето от тях съдържат и съставки за заздравяване на косата, намаляване на косопада и поддържане на ноктите твърди и здрави.

Предлагат се под формата на капсули или таблетки, или пък са в течна или прахообразна форма, приемат се през устата, и предоставят хранителните вещества, които трудно бихте си набавили единствено чрез диетата.

 

Колаген

базовата съставка в нутрикозметичните продукти за красота

Колагенът е основният структурен протеин, намиращ се в пространството извън клетките, в съединителните тъкани на тялото. Изграден е от аминокиселини, свързани в колагенови влакна. В кожата и в обвивките на кръвоносните съдове колагенът е мек, в сухожилията е еластичен, а в костите – твърд.

Има над 20 типа колаген, но основните са I, II и III:

  • кожата, обвивките на кръвоносните съдове, сухожилията и костите съдържат колаген тип I.
  • хрущялната повърхност на ставите е изградена от колаген тип II.
  • Меките вътрешни тъкани и органи се поддържат от колаген тип III.

Колаген тип I обикновено се извлича от морски риби, но може да има говежди произход или да се добива от свински кости. Основните му ползи засягат кожата, косата, ноктите и костите.

Колаген тип II най-често се добива от стернални пилешки хрущяли. Основните му ползи засягат ставния хрущял, поради което приемът му се препоръчва с цел облекчаване симптомите при остеоартрит.

Колаген тип III обикновено е част от състава на продукти, съдържащи колаген тип I и е с говежди или свински произход.

 

Защо кожата остарява

С течение на времето колагеновите спираловидни нишки - колагеновите влакна изтъняват. Основна причина за това е, че с възрастта и под въздействието на генетични фактори, излагане на слънце и др., естественото производство на колаген в тялото намалява.

Имайки предвид, че около 80% от колагена се намира в кожата, не е трудно да се досетите, че тя най-много страда от дефицита му.

 

Терапия с колагенови добавки за красива кожа

Недостигът на колаген в кожата може да бъде компенсиран чрез прием на диетични колагенови добавки, доставящи така нужния на организма протеин.

Множество изследвания доказват, че за да се усвои максимално, колагенът трябва да се приема в комбинация с витамин С, който многократно подобрява колагеновата абсорбция и бионаличност.

Терапията с колаген и витамин С повишава нивата на влага в кожата, подобрява нейната структура и еластичността й. Резултатът е по-гладка, по-стегната и дълбоко хидратирана кожа със здрав, сияен вид.

 

Предложения

Нутрикозметични продукти за здраве и красота

 

  • Doppelherz collagen system beauty съчетава специална комбинация от колагенови пептиди, витамин С, бета-каротин (източник на витамин А), витамин Е, биотин, цинк и мед.

Продуктът има широк спектър на действие, който засяга не само кожата, но и косата и ноктите.

  • Биотин – витамин В7 или както е познат още в бюти средите – „витаминът на красотата“, се използва срещу акне, косопад и други проблеми с кожата и косата, провокирани от хормонален дисбаланс. Заздравява меките и чупливи нокти и ускорява растежа на косата. Успокоява раздразнената кожа, намалява зачервяванията и поддържа естественият й тен.
  • Цинкът е минерал, предоставящ огромен набор от ползи. В бюти и анти-ейджинг продуктите, цинкът също се влага основно с цел намаляване на косопада и подобряване кожата на лицето при хормонално акне – проблеми, често срещани и при по-възрастните жени.
  • Витамин Е е един от най-мощните антиоксиданти с важно значение за забавяне процесите на кожно стареене. Намалява оксидативния стрес върху кожата, предизвикан от живот в замърсена среда, тютюнопушене, нездравословна диета и други фактори, отговорни за преждевременно образуване на бръчки и промени в естествения, свеж тен.
  • Бета-каротинът намалява вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и също има мощно антиоксидантно действие.
  • Мед – подпомага здравето на съединителната тъкан и се грижи за нормалната пигментация.

 

LecoVITA/ Хидро Колаген Мулти Актив съдържа хидролизиран колаген, обогатен с витамин С. Течната форма (предлага се в ампули) допълнително подпомага абсорбцията и въздействието на съставките върху кожата.

Всяка доза съдържа 11.000 mg хидролизиран, високо пречистен телешки колаген с ниска молекулна маса и висока степен на усвояване, както и 125 mg витамин С (като аскорбинова киселина).  

LecoVITA/ Хидро Колаген Мулти Актив подпомага нормалното състояние на кожата и противодейства на преждевременното кожно стареене, но може да се използва и като допълваща грижа при ставни проблеми, меки и цепещи се нокти, загуба на блясъка и здравината на косъма.

 

Jamieson Collagen Glucosamine Complex / Джеймисън Колаген Глюкозамин Комплекс е продукт, предназначен основно за поддържане здравето на ставите и ставните хрущяли. Всяка капсула съдържа UC II® колаген (естествен колаген тип II от пилешки гръден хрущял), глюкозамин Сулфат KCl (Aspergillus niger, цитин от ферментирала царевица), магнезий и витамин С.

Jamieson Collagen Glucosamine Complex допринася за облекчаване на ставните болки и дискомфорта, причинени от остеоартрит. Подпомага свободното движение и допринася за забавяне дегенеративните процеси в ставите и хрущялите, намалява възпалението и стимулира възстановяването на хрущялните тъкани.

Благодарение на патентования процес на производство, съставката UC II® колаген в Jamieson Collagen Glucosamine Complex е запазила напълно активните компоненти на колагена, за да може той да упражни максимално ефективно действието си.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!