Топ 5 естествени имуностимуланти за деца


Малчуганите се завърнаха в класните стаи, а най-студените месеци от годината тепърва предстоят. За да бъде детето ви в оптимално добро здраве в сезона на грипа и настинките, е необходимо да стартирате грижата за имунната му система още сега!

За щастие изборът на естествени продукти за укрепване на имунната защита при децата е голям - специализирани билкови екстракти, витамини и минерали, антиоксиданти. Каквото и да изберете няма да сбъркате, важно е само да не чакате последния момент, когато първата грипна вълна вече ще бъде факт.

В тази статия ви представяме едни от най-ефикасните естествени имуностимулиращи средства, с доказан ефект срещу болестотворните вируси и бактерии!

 

  • Витамин А

Необходим е за правилната функция на лигавиците и играе важна роля за растежа и възстановяването на телесните тъкани, и ефективното усвояване на протеините.

Поддържа здравето на зрението, костите и зъбите, и имунната система. Белите кръвни клетки, Т-лимфоцитите и всяка клетка във важните лигавични бариери на дихателните, храносмилателните и пикочните пътища изискват витамин А.

Недостигът на витамин А компрометира имунитета на дихателните пътища. Като се има предвид, че дихателните пътища са едно от първите места, в които тялото влиза в контакт с патогените, добре е да се уверите, че детето ви получава адекватни нива на този витамин.

Приемът на добавка с витамин А в хода на вече развила се вирусна инфекция, ускорява възстановяването и предотвратява евентуалните усложнения.

 

 

  • Витамин Е

Подпомага функцията на мастните киселини, след като бъдат абсорбирани в клетките. Има противовъзпалително действие и повишава устойчивостта към инфекции.

Използвайте само естествен витамин Е (d-алфа-токоферол), а не синтетичната форма (dl-алфа-токоферол). Смесената токоферолова форма е най-добра, защото децата се нуждаят както от гама, така и от алфа формите на витамина Е.

 

  • Цинк

Стимулира имунната функция, ограничава риска от инфекции и действа като кофактор в много ензимни реакции.

Този минерал намалява честотата на инфекциите на горните дихателни пътища, а недостигът му компрометира имунното здраве и увеличава податливостта към заболявания.

Известно е, че добавките с цинк оказват положителни ефекти и върху височината и теглото при децата. Въздействието им е още по-значимо при деца със забавен растеж или с поднормено тегло.

 

  • Витамин С

Проявява мощна противовъзпалителна и антиоксидантна активност. Тъй като е антиоксидант с жизненоважна роля за поддържане на цялостното здраве, е особено необходим за децата, които често боледуват през зимните месеци.

Той е силно концентриран в имунните клетки и е мощен имуностимулиращ агент. Скъсява продължителността на боледуването при простуда и грип, има силно тонизиращо действие.

Витамин С е важен, за да може тялото да формира:

  • колаген , кръвоносни съдове, хрущяли и мускули. Поддържа редица телесни тъкани, включително кожата. Също така спомага за възстановяване на съединителната тъкан и бързото заздравяване на раните;
  • невротрансмитери – мозъчните химикали, важни за комуникацията между нервните клетки;
  • карнитин - химикал, който подпомага транспорта и разграждането на мастните киселини за генериране на енергия;
  • здрави кости и зъби.

 

  • Витамин D

Основните му ползи засягат костите и зъбите, но според последните съвременни проучвания, има не по-малко важна роля и за функцията на имунната система.

Все повече се признават полезните му ефекти върху вродената имунна система, адаптивната имунна система и предотвратяването на различни видове инфекции.

Витамин D стимулира имунния отговор, когато тялото е застрашено от чужди нашественици и подпомага нормалното състояние на белите дробове.

Капките с витамин D силно се препоръчват за бебетата и малките деца, особено в случаите, когато излагането на слънце е ограничено, както и в периода между октомври и март, когато слънчевата светлина е по-слаба.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!