ПОЛСКИ ХВОЩ СРЕЩУ ЗАДЪРЖАНЕ НА ТЕЧНОСТИ И КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Стръковете на лековития полски хвощ се берат през летните месеци, включително и август, но препоръчваме това да правят само опитните билкари, които не биха сбъркали растението с другите видове хвощ (блатен, мочурлив и горски) които нямат лечебни качества и са токсични. За да сте спокойни, купете си билката от аптеката. Билката съдържа сапонини, каротини, витамин С, силициева киселина, флавоноиди, горчиви и смолисти вещества и т.н. Лекове от полски хвощ действат диуретично, кръвоспиращо и повишават устойчивостта на съединителната тъкан. Прилагат се при задържане на течности в организма (от сърдечен или бъбречен произход), при заболяване на жлезите с вътрешна секреция, по време на климакса, при хроничен артрит и артроза, при маточни кръвотечения и хемороиди. Илачи от полски хвощ помагат при болестни процеси на кожата, косите и ноктите, при възпаления на пикочните пътища, при камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Как да си приготвим лекове от стръкове на полски хвощ?

Полски хвощ срещу задържане на течности и камъни в бъбреците

Полски хвощ (трева) 440 mg x 100 капс.[/caption] За вътрешна употреба: В 400 мл кипяща вода се слагат 2 супени лъжици от билката. Вари се 3 минути и се оставя да кисне един час. След прецеждане се пие три пъти дневно по 120 мл след хранене. Когато отварата се използва за лечение на маточни кръвотечения (естествено след препоръка на лекар), дозата може да се увеличи двойно. За външна употреба: Две супени лъжици от билката се варят в 2 чаени чаши вода 10 минути. С тази отвара се правят фрикции на косата два пъти на ден - сутрин и вечер - при косопад. Илачът се използва и за компреси на труднозаздравяващи рани и циреи, за гаргара при възпаление на лигавицата на устата, за промивки при кръвотечение от носа. Екстрактът на американската компания Nature’s Way е многократно тестван и извлечен от екологично отглеждан полски хвощ. Произведен в съответствие със сертифицирани стандарти за качество. Активният агент в екстракта е силициевият диоксид, който подпомага нормалното състояние на косата и ноктите. Силицият има сериозно участие в образуването на колаген – основният протеин в състава на кожата, ноктите, костите, хрущялите, сухожилията и съединителната тъкан и др. Доказано е, че допълнителният прием на силициев диоксид от естествени източници допринася за укрепване на слабата, крехка и увредена коса, и заздравяването на ноктите. Заради мощните си диуретични свойства, хвощът може да се използва и с цел прочистване и детоксикация. Тъй като увеличава отделянето на урина, е полезен и за хора с високо кръвно налягане, които често страдат от задържане на течности и подуване на крайниците. Някои хора го използват срещу инфекции на пикочните пътища.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!