ГРИЖИ ЗА КОСАТА /СУХА, МАЗНА С ПЪРХОТ/
29и Януари, 2018
Човек има на главата си около 120 000 косъма, които създават доста грижи. Те са прекалено сухи или прекалено мазни, прекалено изтощени или много тънки и понякога започват да падат, без да знаем защо. За нещастие ние обръщаме повече внимание на техния вид, отколкото на доброто им здраве. СУХА КОСА РЕНЕ ФЮРТЕРЕР МЕЛАЛЕУКА ШАМПОАН ЗА СУХ ПЪРХОТ Сухата коса е като "оголена". Липсва й защитното покривало - секретирането от мастните жлези вещество, което я предпазва от вредните за нея фактори: вятър, слънце, вода/морска/, топъл въздух от сешоара. Тя е чуплива, почти без причина. Мийте я веднъж седмично с много мек шампоан и го редувайте със специален шампоан за суха коса, който подхранва косъма. Измивайте я с шампоана само по веднъж, за да не "оголите” косъма. Изплаквайте я обилно с хладка вода, а после със студена. Подсушавайте я с хавлиена кърпа. Разресвайте я всеки ден с мека четка във всички посоки, за да стимулирате кръвообращението на кожата на главата и дейността на мастните жлези. Решете се с гребен от естествен материал /дърво, рог/, който не наелектризира косата Особени грижи: след измиването на косата с шампоан направете маслена баня на корените на косата. След измиване може да използвате препарат за разресване на коса. МАЗНА КОСА РЕНЕ ФЮРТЕРЕР МЕЛАЛЕУКА ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ 75 МЛПри нея секрецията на мастните жлези е прекалено голяма. Те непрекъснато работят и отделената мазнина се стича по косъма, като му придава мазен вид. Причините са от хормонален характер. Трябва да се лекува кожата на главата. Измивайте косата си веднага, щом се замърси /но най-често на два дни!/. Изберете много мек шампоан, почти без съдържание на миещи вещества. Пяната не е най-важното. Редувайте го с шампоан на основата на хвойновото масло, което действа върху секрецията на мастните жлези. Не употребявайте шампоани за бебета, чието най-важно качество е да не лютят на очите. Ако е възможно, избягвайте напълно сушенето на косата с четка. Опъването на косата активизира работата на мастните жлези. Предпочетете ролките. Ако е невъзможно да избегнете сушенето със сешоар и с четка, правете го с хладък, почти студен въздух. КОСА С ПЪРХОТ РЕНЕ ФЮРТЕРЕР МЕЛАЛЕУКА ШАМПОАН ЗА МАЗЕН ПЪРХОТ 150 МЛ

Това е често срещан проблем. По принцип той се появява при мазните коси. Обикновеният пърхот се лекува с антибактериен шампоан, но когато е придружен със сърбеж и достигне до веждите, ноздрите и вътрешността на ушите, става дума за екземата себорея. Тогава е необходимо лечение от специалист. Два пъти седмично втривайте в корените на косата противогъбичен лосион. На следващия деня измивайте със специален шампоан против пърхот. Лечението може да бъде допълнено с използване на антимикотиченлосион, когато имате силни сърбежи. Резултатът е много добър, но за съжаление заболяването почти винаги се възобновява, особено през зимата, при влага, при физически или психически стресове. Необходимо е да се прилага периодично лечение.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!