Naturpharma Гинексид При вагинални...

Naturpharma Гинексид При вагинални възпаления x10 вагинални овули

31.05.2026
48092
Наличен
21,10 лв.
Няма данък
Ginexid ovuli спомагат за предотвратяване или намаляване на вагиналните възпалителни състояния. 

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Гинексид овули осигуряват успокояваща и ефективна хигиена и защита на влагалището за дълъг период от време. Продуктът е предназначен за интимна хигиена на жената и притежава успокояващо, антибактериално, защитно и балансиращо действие. Комбинацията от съставки с натурален произход помага за предпазване и/или намаляване на тежестта на възпалителните процеси. Женската репродуктивна система е изложена на постоянно взаимодействие с околната среда и е в контакт с различни чужди външни и вътрешни фактори. Това е причината половата система на жената да бъде постоянно атакувана и подложена на риск от развитие на бактериални и/или микотични инфекции.
Естествената защита на вагината представлява бактериална микрофлора, съставена от 90% лактобацили. Физиологичният баланс на тази микрофлора може да бъде нарушен при различни ситуации включващи физически и емоционален стрес, сексуална активност, контрацептиви, лечение и да стане уязвим към атаките на множество бактериални и/или гъбични причинители. Гинексид вагинални овули са сравнително нова форма за хигиена и профилактика на влагалището, позволяваща образуването на филм върху влагалищната стена, като по този начин активните съставки в овулите оказват своето противовъзпалително и антибактериално действие за дълъг период от време, справяйки се с наличното възпаление, сърбеж, парене и секреция. Формата на овули отговаря на съвременната концепция за надеждна хигиена на влагалищната стена.


Характеристики:

  • Високоефективна комбинация от натурални съставки
  • Образува защитен филм върху влагалищната стена
  • Оказва противовъзпалително и антибактериално действие
  • Осигурява защита за дълъг период от време
 
Състав:
полусинтетични глицериди, маслен екстракт от хамамелис, маслен екстракт от лайка, витамин Е ацетат, хлорхексидин диглюконат. 
Хамамелис е средство от хомеопатията с изразен противовъзпалителен ефект, който премахва отока и сърбежа на засегнатите тъкани чрез съдосвиващия си ефект. Облекчава сухотата и раздразнението. Хамамелис е подходящо средство за повлияване на варикозни промени на външните полови органи на жената. Лайката е изпитано средство при възпалителни процеси на кожата и лигавиците с противовъзпалителен, омекотяващ и успокояващ ефект. Витамин Е стимулира процесите на регенерация и премахва възпаленията, нормализира хидробаланса на кожата и помага за възстановяването на структурата ѝ. Хлорхексидин ново поколение антисептик с доказан в клиничната практика антибактериален ефект и отговарящ на условието минимална концентрация при минимален период на контакт с кожата, който осигурява максимална антибактериална активност. Това прави хлорхексидина удобен за ежедневно приложение, без риск от алергични реакции и раздразнения.


Забележка: Колко дълго да се използвам продукта?
Продължителността на приложение зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо вагиналните овули Гинексид могат да се използват за дълъг период от време.
Кога не трябва да се използва продуктът?
В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта. Безопасността при употреба на вагиналните овули Гинексид по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.Начин на употреба:

поставяйте по една овула вечер или както е предписано. Извадете една овула, като издърпате двата предварително срязани края на блистера и я поставете дълбоко във влагалището. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употреба на медицинското изделие.

 


Опаковка:
10 вагинални овули х 2 грама

 


Производител: Farma-Derma S.r.l., Italy
Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!