Bayer Иберогаст Перорални капки при...
Bayer Иберогаст Перорални капки при...
Bayer Иберогаст Перорални капки при...
Bayer Иберогаст Перорални капки при...
Bayer Иберогаст Перорални капки при...
Bayer Иберогаст Перорални капки при...

Bayer Иберогаст Перорални капки при стомашни болки, коремни спазми и нервен стомах х20 мл

30.11.2024
30150
Наличен
12,50 лв.
Няма данък

За лечение на функционални и свързани с мотилитета стомашно-чревни заболявания като синдром на нервния стомах и раздразнено дебело черво, включително смущения, наподобяващи спазми на стомашно-чревния тракт, както и за поддържащо лечение на оплакванията при възпаление на стомашната лигавица (гастрит).

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Iberogast капки на Байер е лекарство на растителна основа за стомашно-чревни заболявания. Използва се за лечение на функционални и свързани с мотилитета стомашно-чревни заболявания като синдром на нервния стомах и раздразнено дебело черво, включително смущения, наподобяващи спазми на стомашно-чревния тракт (стомашно-чревни спазми), както и за поддържащо лечение на оплакванията при възпаление на стомашната лигавица (гастрит). Иберогаст бързо и ефективно облекчава различни стомашно-чревни оплаквания като болки в стомаха, коремни спазми, газове, подуване на корема, киселини и гадене. Доказаното му действие се основава на екстрактите от девет различни лечебни растения.  Горчивият Иберис активира и отпуска мускулите на стомаха и червата при нужда и има потискащо киселините действие; Змийското мляко може да стимулира мускулите в горната част на храносмилателния тракт, а коренът от лечебна Пищялка отпуска мускулите в храносмилателния тракт и има спазмолитично действие; цветът от Лайка отпуска стомашните мускули; плодът от Ким облекчава газовете; плодът от Бял трън действа противовъзпалително; листата от Маточина и Мента имат болкоуспокояващо и антиоксидантно действие. С уникалната комбинация от девет лечебни растения се облекчават ефективно както симптомите, така и причините за стомашно-чревните оплаквания. Иберогаст се понася добре и е подходящ за деца над 3 години.


Състав:

  • Течен екстракт от стръкове горчив Иберис 
  • Течен екстракт от корени лечебна Пищялка 
  • Течен екстракт от цветове Лайка 
  • Течен екстракт от плодове Ким 
  • Течен екстракт от плодове Бял трън 
  • Течен екстракт от листа Маточина 
  • Течен екстракт от листа лютива Мента 
  • Течен екстракт от стръкове Змийско мляко
  • Течен екстракт от Сладък корен


Начин на употреба:

Приложение:
Поради липса на достатъчен опит, Иберогаст не трябва да се използва при деца на възраст под 3 години. Винаги да се прави консултация с лекар, ако се появи болка в корема при деца на възраст под 6 години.

Ако след 7 дни симптомите Ви не се подобрят или състоянието Ви се влоши, посетете Вашия лекар, за да могат да бъдат изключени други сериозни заболявания.
Ако няма друго предписание, Иберогаст се приема с малко течност преди или по време на хранене по следния начин:
Възрастни и юноши над 13 години: 3 пъти дневно по 20 капки
Деца на възраст от 6 до 12 години: 3 пъти дневно по 15 капки
Деца на възраст от 3 до 5 години: 3 пъти дневно по 10 капки
Няма принципно ограничение на продължителността на приложение. Продължителността на приема се определя от вида, тежестта и протичането на заболяването.

Не  приемайте Иберогаст
- ако сте алергични към някоя от съставките на това лекарство
- ако имате или сте имали чернодробно заболяване, или ако приемате лекарства, в чиято листовка, като нежелана реакция, е посочено увреждане на черния дроб. Ако се съмнявате, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Иберогаст. Този лекарствен продукт съдържа около 0,24 g алкохол в една доза, еквивалентно на 6,2 ml бира или 2,6 ml вино за доза. Вреден за страдащи от алкохолизъм. Да се вземе под внимание при бременни или кърмещи жени, деца и високорискови групи, като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.
Ако забележите пожълтяване на кожата или очите, тъмен цвят на урината, промяна в цвета на изпражненията, болка в горната част на корема, трябва незабавно да спрете приема на Иберогаст и да се консултирате с лекар. Това могат да бъдат симптоми на чернодробно увреждане.
Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. 


Опаковка:
20 мл Притежател на разрешението за употреба:
Байер България ЕООД, България

Производител: Bayer Bitterfeld GmbH, Германия


CH-20221020-88; CH-20220405-44
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!