Teva Бизалакс При запек 5 мг х30...

Teva Бизалакс При запек 5 мг х30 таблетки

31.05.2026
1977
Наличен
4,55 лв.
Няма данък
Прилага се за краткосрочно лечение на запек, при необходимост от улесняване на изхождането при хемороиди, фистули и рагади в областта на ануса.

Безплатна доставка над 70 лв.

 

Bisalax gastro-resistant tablets представлява лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ бизакодил, който се прилага при констипация (запек), подготовка за диагностични процедури, пре- и постоперативно лечение, както и при необходимост за улесняване на изхождането (дефекацията) при хемороиди, анални фистули и рагади. Бизалакс има слабителен ефект, който притежава местно действие върху лигавицата на дебелото черво. Хидролизира се от чревните ферменти и стимулира перисталтиката, натрупването на течности и електролити в кухината на дебелото черво.Не приемайте Бнзалакс:

  • ако сте алергични към бизакодил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б);

  • ако имате чревна непроходимост;

  • ако имате остър хирургичен корем (силни болки, подуване), апендицит, остър ентерит (възпаление на тънките черва);

  • ако имате тежко обезводняване; деца на възраст под 4 години.Състав:
Активното вещество е:
5 mg бизакодил.
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, силициев диоксид, колоиден безводен, талк, магнезиев стеарат, желатин, филмово покритие (съполимер на метакрилова киселина - етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, макрогол 6000, хинолиново жълто 70 (Е 104)).


Начин на употреба:
Възрастни и деца над 10 години: 1-2 таблетки (5-10 mg) дневно. Деца от 4 до 10 години: 1 таблетка (5 mg) дневно.
Препоръчва се таблетките да се приемат в часовете преди сън. Продължителност на лечението: 8-10 дни. Продуктът не трябва да се употребява всеки ден.

При деца на възраст под 10 години продуктът се прилага единствено след назначение от лекар. При деца е препоръчително да бъде обмислено сутрешният прием на таблетката да бъде заменен с поставянето на свещичка, съдържаща бизакодил.Опаковка:
30 таблеткиПроизводител:
Teva

Няма отзиви
Product added to wishlist