Teva Алмагел Суспензия при киселини...

Teva Алмагел Суспензия при киселини х170 мл

31.01.2026
3163
Наличен
5,40 лв.
Няма данък

За симптоматично антиацидно лечение на състояния, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника, при езофагити, гастро-езофагеална рефлуксна болест, остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Almagel е лекарствен продукт, намаляващ повишената стомашна киселинност. Представлява балансиран гел на алуминиев и магнезиев хидроксид, които са неразтворими, почти не се резорбират в червата и количествата постъпили в организма са минимални. Действа локално върху стомашната лигавица, като я предпазва от дразнещото действие на стомашната солна киселина и от други вредни вещества и храни, намалява активността на пепсина. Продуктът намалява и повишената киселинност в хранопровода. Има известно противовъзпалително действие и цитопротективно действие върху лигавицата на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника. Включеният в състава сорбитол притежава слабо газогонно и умерено жлъчегонно действие, както и умерен слабителен ефект.
Този лекарствен продукт се използва за:
  • Симптоматично антиацидно лечение на състояния, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника: езофагити, хиатусова херния, ГЕРБ (гастро-езофагеална рефлуксна болест), остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума, гастрит, след хирургични операции на стомаха и гастроанастомозит;
  • Профилактика на стомашни и дуоденални нарушения / намаляване на дразнещото и улцерозно действие свързано с прием на лекарства/.


Състав:
Активното вещество е:
Алуминиев оксид (Aluminium oxide) 218 mg и Магнезиев оксид (Magnesium oxide) 75 mg.
Другите съставки са: сорбитол, метил парахидроксибензоат (Е218), пропил парахидроксибензоат (Е216), бутил парахидроксибензоат, хидроксиетилцелулоза, етанол (9б %), захарин натрий, лимоново масло, пречистена вода.Начин на употреба:
За симптоматично антиацидно лечение
Възрастни и деца над 14-годишна възраст: 5-10 ml (1-2 мерителни лъжички) 3-4 пъти дневно. При необходимост
еднократната доза може да се увеличи до 15 ml (3 мерителни лъжички).
Деца между 10 и 14 годишна възраст: Прилага се доза равна на % от дозата за възрастни.

Продуктът се прилага 45-60 минути след хранене, както и в часовете преди сън.
Препоръчва се ограничаване приема на течности в първите 15 минути след приема на лекарството. След постигане на терапевтичен ефект дневната доза трябва да бъде намалена до 5 ml (1 мерителна лъжичка) 3-4 пъти дневно в продължение на 2-3 месеца.

За профилактика при прием на лекарства:

5-15 ml 15 минути преди всеки прием на лекарства с дразнещо действие.


Препоръчвана продължителност на лечението - 12 дни.
Преди всеки прием е необходимо суспензията да бъде добре хомогенизирана чрез интензивно разклащане на опаковката.


Опаковка:
170 млПроизводител:
Teva
Няма отзиви
Product added to wishlist