ИНХАЛАТОР PIC ЕЪР ФЕМИЛИ

  Inhaler Pic AirFamily / Инхалатор Pic Еър Фемили

  52271
  Наличен
  109,00 лв.
  Инхалатора Еърфемили е медицинско изделие клас IIa, което превръща течните лекарствени форми в аерозол, който се прилага директно в дихателната система.
   
  Инхалатор AirFamily за цялото семейство Инхалатора Еърфемили е медицинско изделие клас IIa, което превръща течните лекарствени форми в аерозол, който се прилага директно в дихателната система. Благодарение на небулизаторната чашка Сайдстрийм, медикаментите проникват по-лесно в дихателните пътища, поради оптималния размер на аерозолните частиците. Небулизаторната чашка Сайдстрийм увеличава значително потока на частици, и намалявайки времето за терапия, повишава нейната ефикасност.

  Уредът е проектиран, с цел още по-ефективно и по-лесно лечение, като същевременно гарантира високо качество и стандарт на безопасност, типични за всички продукти на Пик Солюшън.

  Инхалатора Еърфемили има удобно отделение, където могат да се съхраняват медикаментите и аксесоарите след употреба.

  Комплектът Еърфемили съдържа всички необходими аксесоари за най-подходящия вид терапия: небулизаторна чашка, мундщук, накрайник за нос и маска 2 в 1 (за деца и възрастни).

  Преди употреба, Ви препоръчваме да прочетете инструкциите за употреба, за да се уверите, че сте разбрали правилно как работи апаратът.

  ПРИЛОЖЕНИ АКСЕСОАРИ

  А - 2 в 1 - "AIRSOFT MASK” маска за деца и възрастни В - Мундщук С - Накрайник за нос D - Свързващ маркуч Е - Сайдстрийм небулизаторна чашка

  2 в 1 “AIRSOFT MASK” МАСКА ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ Единична иновативна и мека маска, която се адап- тира към лицето. По този начин тя значително нама- лява загубата на медикамент. Маската е специално разработена, за да осигури ефективна терапия, както за деца, така и за възрастни. Възрастните трябва да използват маската, покривайки само устата си, дока- то при децата тя трябва да бъде обърната надолу, за да покрие носа и устата, тъй като децата все още не са способни да координират своето дишане. Това га- рантира най-ефективно и пълноценно използване на маската и максимално достигане на медикамента до най-долните отдели на дихателната система. МУНДЩУК Мундщукът е така разработен, че дава възможност да се ползва както самостоятелно, така и в комбинация с новата маска. Той има два улея: първият служи за свързване на двата компонента на компплекта (небулизаторна чашка и маска), а вторият позволява прилагането на мундщука директно върху устата и навлизането на струята аерозол от медикамента директно в устната кухина. Това минимизира загубата на лекарствено вещество и максимизира ефективността от терапията.

  НЕБУЛИЗАТОРНА ЧАШКА САЙДСТРИЙМ Ефикасността на аерозолната терапия зависи от степента на дифузия на медикамента в дихателните пътища. Небулизаторната чашка е изключително важна, тъй като тя създава частици с оптимален размер, които преминават през дихателните пътища (брон- хиоли и алвеоли). Също така вдишваният поток е увеличен, което води до намаляване времето за терапия. Небулизаторната чашка Сайдстрийм действа посредством уникалния двуклапанен ефект: притокът на сгъстен въздух към небулизаторната чашка не е само от долната й страна, както е при традиционните небулизаторни чашки, но също така и от горната й страна. Допълнителният въздушен поток, постъпващ в небулизаторната чашка, в ком- бинация с въздушния поток от компресора, позволява повече частици от медикамента да достигнат белите дробове.

  ПОДГОТОВКА И УПОТРЕБА НА АПАРАТА • Извадете уреда от опаковката; в долната част уредът има две отделения, с помощта на които се закрепва отделението за аксесоари към основното тяло; • Натиснете леко и разделете отделението за аксесоари, от основното тяло на уреда; • Извадете аксесоарите от отделението; • Сложете медикамент и/или физиологичен разтвор в резервоара на небулизаторната чашка, като спазвате дозировката, назначена от Вашия лекар, без да превишавате максималното ниво, посочено чрез маркировка на резервоара; • Затворете небулизаторната чашка; • Свържете маркуча с небулизаторната чашка; • Свържете небулизаторната чашка с аксесоарите, избрани за съответната терапия: '‘2 в 1‘‘ маска за деца и възрастни, накрайник за нос, мундщук. При съмнение за това кой от аксесоарите да ползвате, моля да се консултирате с Вашия лекар; • Свържете маркуча с небулизаторната чашка и дюзата на отвора за сгъстен въздух; • Свържете уреда към захранващата мрежа; • Включете апарата като завъртите бутона за включване и започнете терапията; • Започнете да вдишвате. По време на терапията небулизаторната чашка може да бъде по- ставена върху предназначеното специално за нея място; • За предпочитане е терапията да се проведе, когато пациентът е в седяща и удобна позиция; • Когато аерозолният поток стане прекъсващ, спрете терапията за няколко секунди и оста- вете капчиците от медикамента да се натрупат по стените на камерата. Започнете терапи- ята отново, докато цялото количество небулизирано вещество не се изчерпи от небулиза- торната чашка; • След края на терапията, изключете апарата от бутона за включване и изключване и от електрическата мрежа; свалете използвания накрайник и приберете ползваните аксео- ари обратно в съответното отделение; закрепете ги обратно към основното тяло на уреда.

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!