ГИНКО ВИН 150 МГ Х 60

Ginkgo Vin Botanic 60 tabl. / Гинко Вин Ботаник 60 табл.

30.11.2025
30344
Наличен
25,05 лв.
Няма данък
GinkgoVin (ГинкоВин) е комбинация от висококачествени екстракти от Гинко Билоба и Гроздово семе, известни с благотворното си действие върху циркулацията на кръвта. Двата екстракта се допълват взаимно и действат благоприятно на паметта, кръвното налягаме и кръвообращението.

Безплатна доставка над 70 лв.

 
ГИНКО ВИН табл. x 60 БОТАНИК /GINKGO VIN tabl. x 60 BOTANIC GinkgoVin (ГинкоВин) е комбинация от висококачествени екстракти от Гинко Билоба и Гроздово семе, известни с благотворното си действие върху циркулацията на кръвта. Двата екстракта се допълват взаимно и действат благоприятно на паметта, кръвното налягаме и кръвообращението.
Действието на Гинко Билобата се дължи на флавоноидите и терпеноидите в листата, които имат изявен антиоксидантен ефект, като:
  • Ограничават липидната пероксидация на клетъчните мембрани и стабилизират еритроцитите.
  • Защитават невроните от оксидативен стрес и последващите го исхемични процеси.
Като цяло екстрактът от Гинко Билоба увеличава микроциркулацията на церебралния и периферен кръвоток и в същото време ограничава стесненията на съдовете, инхибира токсичността и забавя клетъчната смърт. Екстрактът от Гроздово семе е натурална растителна субстанция с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианидини (ОПЦ) – вид флавоноиди. Те са мощни антиоксиданти и подпомагат циркулацията на кръвта в малките  периферни кръвоносни съдове. ОПЦ са едни от малкото антиоксиданти, които преминават през кръвномозъчната бариера и предпазват нервните тъкани. Имат противовъзпалително и антиалергично действие (блокират ензимното освобождаване на хистамина)6. Проантоцианидините правят кръвоносните съдове еластични, което спомага за  понижаване на кръвното налягане и за намаляване чупливостта на капилярите; те подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, като предпазват от образуване на плаки и тромби; заздравяват стените на вените, като предотвратяват образуването на варици. ОПЦ се абсорбират веднага в стомаха и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка клетка. Престоят им в тялото е 72 часа, като за това време те се усвояват напълно от организма. Важна е и способността им да консервират и регенерират витамините С и Е, които иначе са с кратък живот в човешкото тяло. Екстрактът от Гроздово семе е 50 пъти по-силен антиоксидант от Витамин Е.
Състав в една таблетка: Стандартизиран екстракт от <strong>Гинко Билоба</strong> – 100 mg Стандартизиран екстракт от <strong>Грозодово семе</strong> – 50 mg Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Дозировка: 1 таблетка дневно с чаша вода. Не са установени странични ефекти в посочените дози. При употреба на лекарства, влияещи кръвосъсирването, приемането на продукта изисква консултация с лекар. Хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Опаковката съдържа 60 таблетки. Производител: BOTANIC
 
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!