boiron

  Veratrum album 9 CH / Вератрум албум 9 СН

  30.11.2025
  20874
  Наличен
  4,60 лв.
  Използва за лечение на хранителни отравяния, особенно на такива от риба и морски дарове, диария, спазмофилия. В гинекологията се прилага при дисменорея.
   

  Veratrum album 9 CH / Вератрум албум 9 СН

  Произход

  : Растителен - Бяла чемерика, сем. Кремови

  Тропизъм

  : Храносмилателна система, парасимпатикус

  Симптоми

  : Бледност на лицето, главоболие, желание за плодове, кисели ястия и студени напитки, студена пот на челото. Фебрилитет с извънредно силно безпокойство и редуване на униние и психомоторна възбуда, с делир, ту фурилунден /крясъци, пристъпи на насилие, късане на дрехи/, ту словоохотливост и понякога със сексуална възбуда. Цианоза на крайниците.

  Показания

  : Храносмилателна система, холороподобна диария с много обилни изпражнения, бързо обезводняване, силно изразена алгидност и тенденция към колапс и спастични коремни болки. Среща се при хранителни интоксикации, токсикоза при кърмачета, холера.Вегетативна нервна система Спазмофилия: с крампи, контрактури с усещане за силен студ, тенденция към колапс, понякога с диария. Някои състояния на делир, напр. при мъчителна дисменорея в  пубертета, маниакални състояния в послеродовия период. Дисменорея - когато спастичните менструални болки причиняват състояние на липотимия, дори синкоп с повръщане, обилна диария и студена пот.

          Производител: LABORATOIRES BOIRON, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!