boiron

  Сулфур 30 CH / Sulfur 30 CH

  28.12.2025
  17559
  Наличен
  4,60 лв.
  Представлява със широко терапевтично средство.
   

  Сулфур 30 CH / Sulfur 30 CH

  Произход:

  Химичен - сублимирана и пречистена сяра.

  Тропизъм:

  Кожа и придатъци. Лигавици и серози. Съединителна тъкан. Сърдечно-съдова система. Черен дроб.

  Симптоми:

  Усещане за пробождащи, раздиращи, разкъсващи болки. Усещане за парене: по стъпалата, като болният търси прохлада в леглото; по темето; дланите на ръцете; кожата; лигавиците; при хемороиди; при разширени вени. Усещане за сърбеж, влошаващ се при затопляне в леглото, при допир с вълнени материи. Усещане за топлина и по-рядко за студ.Силна жажда или слаб апетит. Желание за сладкиши, алкохолни напитки, подправени ястия, отвращение към месо. Дразнещи секреции. Неотложна диария през нощта и най-вече сутрин. Зачервяване на външни отвори: ръба на клепачите; ушния отвор (или на цялото ухо); края на ноздрите; устните; вулвата; външния отвор на пикочния канал, ануса. Изпотяване: локално изпотяване, което може да премине в общо, с отделяне на пот със зловонна миризма; силно дразнещо изпотяване под мишниците и в гениталните области. Лек, повърхностен сън. Фебрилитет с хиперемия на главата и лицето (постоянна или на вълни), зачервени скули. Студени крака или парещи стъпала и длани. Много суха и пареща кожа, впоследствие изпотяване (локализирано в тила и врата).

  Показания:

  Горни дихателни пътища Ринит - спастичен, периодичен или апериодичен. Сух, възпален, зачервен, болезнен, често запушен нос, който лесно кърви или има парещо течение, кихане и сърбеж в носа. Рецидивиращи възпаления на дихателните лигавици: хроничен ринит, с гнойно течение и неприятна миризма; хроничен бронхит с продуктивна кашлица и зеленикава експекторация; астма с влошаване през нощта и облекчение при отваряне на прозореца и вдишване на чист въздух. Сърдечно-съдова система Левостранна камерна недостатъчност в начален стадий: сърцебиене, диспнея със събуждане през нощта; при изкачване на стълби - опресия в гърдите, усещане, като че ли сърцето е прекалено голямо за размерите на гръдния кош. Хипертония в начален стадий, с колебаещи се стойности на кръвното налягане, съпроводени от топлина и парене във вертекса, стъпалата, гърдите, топли вълни, шум в ушите, световъртеж, усещане за натежала глава. Храносмилателна система Афти. Стоматит.

     Производител: LABORATOIRES BOIRON, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!