boiron

  Нукс мошата 9 CH / Nux moschata 9 CH

  28.01.2026
  12197
  Наличен
  4,60 лв.
  Няма данък
  Използва при психични разстройства, характеризиращи се със сънливост, трудности при концентриране, честа смяна на настроението, халюцинации, както и при пациенти със сериозни заболявания на очите и за лечение на стомашно - чревни чревни разстройства.
   

  Нукс мошата 9 CH / Nux moschata 9 CH

  Произход:

  Растителен - Мускатово (индийско орехче), сем.Мускатови.

  Тропизъм:

  Психика. Нервна система. Кожа и лигавици.

  Симптоми:

  -Ксеростомия с липса на жажда, езика е като залепен за небцето. -Ксерофталмия. -Усещане за напълненост на корема със затруднено дишане, като че приетата храна остава на буци в стомаха. -Усещане за опресия от сърцето към гърлото. -Прилошаване. -Тежест в главата и световъртеж. -Тежест в хипохондриумите и горната част на корема. -Усещане за увеличаване обема на главата, а понякога и на ръцете. -Непреодолима сънливост през деня. -Силно изразена сухота на кожата и на лигавиците, предимно на устата, без жажда.

  Показания:

  *Диспепсия с метеоризъм. *Запек с трудно отделяне на меки изпражнения. Летни диарии при кърмачета, съпроводени с бледност и сънливост, понякога треска без жажда и сухота на устната кухина и кожата. *Раздуване на стомаха и корема веднага след ядене, с поява на сънливост. *Липотимия и хистероподобни прояви (оригване на залпове, неболезнени и без мирис). *Сънливост - непреодолима и необичайна, особено по време на бременност. *Сънливост при възрастни от церебрална недостатъчност. *Синдром на сухите очи (синдром на Gougerot-Sjogren), непоносимост към контактни лещи поради сухота на лигавиците.

  ПРИЛОЖЕНИЕ:

  * сънливост (сомноленция) при бременност - 3 х 5 гранули/ден * липотимия (временно прилошаване, характеризиращо се с усещане за предстояща загуба на съзнание) - х 5 гранули/ден и от двата продукта - МОСХУС 9 (15) СН + НУКС МОСХАТА 9 СН. Приема може да се повтори при поява на прилошаванеЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директнно в устата

  Производител: Боарон, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!