boiron

  Лахесис мутус 15 CH / Lachesis mutus 15 CH

  28.05.2026
  16197
  Наличен
  4,60 лв.
  Няма данък
  Използва при нервност , при безпокойство и нарушения в съня. Намира приложение и в дерматологията за лечение на акне, абцеси, херпеси. Подходящ и в случаи на слънчев удар, при сърдечно-съдови проблеми. Лахезис  Мутус може да бъде употребяван и при лечение на алкохолизъм и състоянията свързани с него. Подходящ при лечение на хемороиди, при гинекологични поблеми като - дисменорея (болезнената менструация), менорагия (обилен мензис) и аменорея (липса на менструация). Може да се употребява и при ангина, сенна хрема и синузит.
   

  Лахесис мутус 15 CH / Lachesis mutus 15 CH

  Произход

  Животински - Ням кротал, сем. Усойници.

  Тропизъм

  Нервна система. Лигавици на горни дихателни пътища и бял дроб. Кръв. Сърдечно-съдова система. Черен дроб. Женски полови органи. Щитовидна жлеза. Кожа.

  Симптоми

  -Задушаваща опресия при заспиване. -Усещане за опъване на очите назад. -Хиперестезия към светлина и шум. -Сетивна хиперестезия или усещане за стягане с непоносимост към прилепнали дрехи, особено в областта на шията и кръста. -Стягане в сърдечната област; -Тежест и парене в темето; -Туптене и пулсиране в главата като удари с чук -Туптене и пулсиране в мястото на възпаление. -Туптящи болки в хемороиди, стягане на аналния сфинктер и псевдопозиви за дефекация. -Усещане за топка в гърлото, в пикочен мехур или в ануса. -Желание за алкохол. -Брадикардия и цианоза с дихателен и сърдечен дефицит. -Логорея. -Отвращение от топли течности и хляб. -Топли вълни в периода около менопаузата.

  Показания:

  *Крехкост на капилярите с подкожни кръвоизливи и мраморираност на кожата, особено по лицето и носа. *Варикозни язви и разязвявания, които лесно кървят, със синкав, ливиден ръб, свръхчувствителни при докосване. *Хипертония и псевдоангинозни болки. *Хемороиди, пролабирали, виолетовочервени, с пулсиращи, пристягащи болки, които се облекчават от кървене. *Хипокоагулация на кръвта. *Кръвоизливи с тъмна кръв с облекчаване на болките или на общото състояние при появата на кръвоизлива.*Обилен мензис, който подобрява общото и психично състояние. *Дисменорея с болки в левия яйчник, облекчаващи се с идване на мензиса. *Менометрорагия и спаниоменорея с червена кръв в менопауза. *Аменорея за няколко месеца с поява на вторични гинекологични и общи смущения. *Климактерични смущения: намаляване или разреждане на мензиса, топли вълни, сърцебиене с усещане за стягане в предсърдната област, липотимия със студени, синкави крайници; спонтанни екхимози, термофобия, хипертония. *Ендоцервицит с внезапно прекратено гнойно течение.*Логорея, логореичен траур. *Натрапливи мисли за смърт, за траур, за погребение. *Клаустрофобия. *Изострена обидчивост. *Патологична ревност и въздишки. *Ревност между децата в семейството. *Редуване на словоохотлива възбуда и депресия. *Непоносимост към всичко, което стяга. *Непоносимост към затоплено помещение със спарена атмосфера, желание да си вее.*Безсъние, сънуване на погребения, змии и други. *Повишена умствена и физическа активност вечер и през нощта. *Конгестивно главоболие: предимно вляво с пулсиращи болки; влошаване от слънце; от топлина; алкохол; подобрение при поява на течение от носа или мензис*Синузит или отит с внезапно прекратено гнойно течение. *Сенна хрема. *Ангина, по-често развиваща се отляво надясно. *Астма с влошаване при заспиване и ставане от сън; през пролетта и при менопауза.*Желание за стриди, които не се понасят добре. *Трудно преглъщане на течности, особено ако са топли.*Акне розацея. *Повърхностни гнойни процеси с туптящи болки, пурпурен или виолетово-червен цвят на възпалената област - фурункули, карбункули,абцеси и други.*Алкохолизъм. *Гуша с екзофталм. *Слънчев удар. *Всички състояния с внезапна промяна в изтичането на физиологично (мензис) или патологично течение (епистаксис, гнойни секреции).

  ПРИЛОЖЕНИЕ:

  * при аменорея /липса на менструация/ в рамките на пременопауза - х 5 гранули/ден, до появата на менструация * ревност (при деца, в случай на раждане на друго дете) - х 5 гранули/ден * ринофима (последен стадий на акне розацея) - х 5 гранули/ден и от двата продукта ЛАХЕСИС МУТУС 15 СН + КАЛКАРЕА ФЛУОРИКА 9 СН, за дълъг период от време * слънчев удар, придружен с усещане за задушаване - 10 гранули колкото е възможно по-рано, след което х 5 гранули/час. Приемите се разреждат в зависимост от наблюдаваното подобрениеЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директно в устата

  Производител: Боарон, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!