boiron

  Калиум бихромикум 5 CH / Kalium bichromicum 5 CH

  30.09.2024
  17821
  Наличен
  4,60 лв.
  Няма данък
  Препоръчва при синузит, афти или разранявания на лигавицата, болки, възпаления, секреция.
   

  Калиум бихромикум 5 CH / Kalium bichromicum 5 CH

  Произход:

  Химичен - Калиев бихромат.

  Тропизъм:

  Храносмилателна система. Дихателна система. Опорно-двигателен апарат. Кожа.

  Симптоми:

  -Болки с внезапно начало и край -Болки c бързо преместване от едно място на друго, блуждаещи. -Болки по пръстите с точковиден характер. -Киселини и парене в стомаха. -Тежест и пълнота в стомаха след хранене. -Вискозни, точещи се, лепкави, жълти или жълто-зелени секреции, които изсъхват бързо и лесно образуват люспи по лигавиците на храносмилателната, половата и дихателната система. -Неутолима жажда за бира, въпреки че трудно се понася от стомаха. -Отвращение от вода. -Чувство на залепнал косъм на задната половина на езика.

  Показания:

  *Остър и хроничен ринит с вискозни, лепкави, жълто-зелени секреции. *Фронтален или максиларен синузит с характерно течение и пунктиформени болки. Озена със зловонни, жълтеникави корички. Улцерозна ангина.*Точковидни болки, напр. болка в петата, при епикондилит и други. *Болки с внезапно начало и край. *Блуждаещи болки с бързо преместване от едно място на друго. *Главоболие от храносмилателен произход, точковидни, супраорбитални мигрени, предшествани от нарушение на зрението, с облекчение при притискане. *Ишиалгия с изолирани, точковидни болки.*Гъсто, зеленикаво вагинално течение. *Метрит и улцерозен цервицит с характерни точковидни болки и вискозни, жълто-зелени секреции.*Афти в устната кухина с жълто дъно, покрито с мукопурулентна материя. *Диспепсия поради непоносимост към бира. *Гастрит, редуващ се с костно-ставни болки. *Язва на стомаха и гастро-дуоденалната лигавица с ясно очертани ръбове, изрязани като със замба.*Варикозни язви по кожата като изрязани със замба, с жълта лепкава секреция на дъното. *Екзема на работещите в циментови заводи. *Импетигинизирана екзема.*Кератит със слаба болезненост, несъответстваща на ерозиите.

  ПРИЛОЖЕНИЕ:

  * при болки в областта на петата - 2 х 5 гранули/ден * киселини в стомаха, провокирани от консумация на бира - х 5 гранули толкова често, колкото е необходимо * много силни болка в областта на кръста (лумбаго) - х 5 гранули/час и от двата продукта - АРНИКА МОНТАНА 9 СН І КАЛИУМ БИХРОМИКУМ 5 СН. При поява на подобрение приема се разрежда * тендинит - 2 х 5 гранули/ден, в продължение на 15 дниЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директно в устата

  Производител: Боарон, Франция

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!