БАКТИГРАС ЛЕПЕНКА 5СМ/5СМ Х 1

  Бактиграс лепенка 5см/5см Х 1 / Bactigras 5/5

  01.11.2023
  27964
  Наличен
  0,70 лв.
  Няма данък
  Бактиграс действа като преграда между раната и вторичната превръзка, позволявайки ексудата да достига до вторичната абсорбираща превръзка.
   

  БАКТИГРАС ЛЕПЕНКА 5 см/5см ТЮЛЕНА ПРЕВРЪЗКА С ХЛОРХЕКСИДИН АЦЕТАТ

  БАКТИГРАС лепенка 5см/5см е тюл от ленени влакна, импрегниран с бял парафин с 0,5 % хлорхексидин ацетат (ВР).БАКТИГРАС лепенка 5см/5см действа като преграда между раната и вторичната превръзка, позволявайки ексудата да достига до вторичната абсорбираща превръзка. Хлорхексидинацетатният антисептик бавно се освобождава от превръзката и осигурява продължително действие срещу грам положителни и грам отрицателни бактерии.Показания:За локално лечение и широк спектър от наранявания, при които съществува риск от инфекции или при вече инфектирани рани като спомагателно лечение. Нараняваиията, при които може да се използва, включват: изгаряния, лацерация, абразио, донорски участъци и др.Техника на поставяне:1. Почистете раната с физиологичен разтвор. 2. Отстранете предпазната хартия.Отстраняване:Бактиграс може да остане, когато вторичната превръзка е сменена. Честотата на смяна варира от веднъж дневно до два пъти седмично. Не трябва да се използва, ако пациентът е алергичен към хлорхексидин. Бактиграс не трябва да се използва на повече от 10 % от тялото. Производител: SMITH & NEPHEW, Великобритания
  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!