Бруфен Ретард 800 мг х30 таблетки с...

Бруфен Ретард 800 мг х30 таблетки с удължено освобождаване

30.06.2026
42584
Наличен
13,60 лв.
Няма данък

Бруфен Ретард облекчава болката, намалява температурата, облекчава треската и има противовъзпалителен ефект.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

 
БРУФЕН РЕТАРД принадлежи към група, лекарства, наричани НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). БРУФЕН РЕТАРД облекчава болката, намалява температурата и има противовъзпалителен ефект.
БРУФЕН РЕТАРД се използва за симптоматично лечение на болка и възпаление при ревматични заболявалия (ревматоиден артрит и остеоартрит) при възрастни и юноши (на възраст 12-18 години, с тегло 40 kg или повече).
Какво трябва да знаете, преди да приемете БРУФЕН РЕТАРД


Не приемайте БРУФЕН РЕТАРД
 • Ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
 • Ако сте в последния триместър на бременността.
 • Ако имате увеличена склонност към кървене.
 • Ако имате тежка чернодробна и бъбречна боде ст.
 • Ако имате тежка сърдечна недостатъчност.
 • Ако имате стомашна язва, дуоденална язва или кървене, или сте имали стомашна язва, дуоденална язва или кървене преди, когато сте се лекувани с БРУФЕН РЕТАРД или сходни лекарства.
 • Ако някога сте имали кървене или разкъсване на стомаха или червата при приемане на НСПВС.
 • Ако сте имали алергични реакции (напр. затруднения в дишането, запушване на носа, обрив) към ацетилсалицилова киселина или други противовъзпалителни лекарства при кожа склонна към акне.


Деца и юноши

БРУФЕН РЕТАРД не е подходящ за деца на възраст под 12 години. Съществува риск от бъбречно увреждане при обезводнени юноши.


Други лекарства и БРУФЕН РЕТАРД

Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Не използвайте различни видове болкоуспокояващи лекарства по едно и също време, освен ако не е назначено от лекар.
БРУФЕН РЕТАРД може да повлияе на или да бъде повлиян от някои други лекарства. Например лекарства за лечение/предотвратяване на:
 • тумори и нарушения на имунната система (метотрексат) маниакално-депресивни заболявания
 • неритмична сърдечна дейност
 • болка (ацетилсалицилова киселина)
 • тромбоемболични нарушения (лекарства с противосъсирващо действие, т.е. разреждат кръвта/предотвратяват
 • съсирването, напр. аспирин/ацетилсалицилова киселина, дикумарол, варфарин, тиклопидин)
 • депресия (лекарства, наричани селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина)
 • високо кръвно налягане (лекарства, които понижават високото кръвно налягане, напр. АЦЕ инхибитори като каптоприл; бета-блокери като лекарства, съдържащи атенолол; антагонисти на рецептора за ангиотензин П като лосартан; диуретици)
 • отхвърляне при пациенти, при които имат органи, а трансплантация (лекарства, които потискат Вашата имунна система като циклоспорин или такролимус)
 • възпаление (кортикостероиди)
 • бактериални инфекции (някои антибиотици включващи аминогликозиди)
 • гъбични инфекции (напр. вориконазол или флуконазол)
 • захарен диабет (сулфонилурейни лекарства)
 • висок холестерол (холестирамин)
 • инфекция от човешки имунодефицитен вирус (СПИН) (зидовудин)
Някои други лекарства също могат да повлияят на или да бъдат повлияни от лечението с БРУФЕН РЕТАРД. Затова винаги, преди да използвате БРУФЕН РЕТАРД с други лекарства, трябва да се съветвате с лекаря или фармацевта си.


БРУФЕН РЕТАРД с храна, напитки и алкохол

БРУФЕН РЕТАРД може да се приема заедно с храна и напитки. Ако БРУФЕН РЕТАРД се приема заедно с алкохол, страничните ефекти могат да се увеличат.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
Бременни жени не трябва да използват БРУФЕН РЕТАРД по време на последните три месеца от бременността. Употребата на БРУФЕН РЕТАРД трябва да бъде избягвана от жени, които планират бременност или са бременни. Лечение по всяко време на бременност трябва да бъде прилагано само, ако е назначено от лекар.
Ибупрофена преминава в майчиното мляко. Поради това употребата му не се препоръчва при кърмене. Консултирайте се с лекар, ако редовната употреба на БРУФЕН РЕТАРД е наложителна по време на кърмене.
Употребата на БРУФЕН РЕТАРД може да засегне фертилитета. Употребата му не се препоръчва докато се опитвате да забременеете или по време на изследвания за безплодие.


Шофиране и работа с машини

БРУФЕН РЕТАРД може да влоши реакциите при някои хора, например поради странични ефекти като нарушение на зрението, сънливост и замаяност. Това трябва да се има предвид в случаите, когато се изисква повишена концентрация, напр. при шофиране и особено при комбинация с алкохол.


Състав:

Лекарствени вещества: ибупрофен.
Помощни вещества: ксантанова гума, повидон, стеаринова киселина, колоиден безводен силициев диоксид, талк, хипромелоза, титаниев диоксид (Е 171).Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
Препоръчителната доза за възрастни и юноши над 12 години (с тегло 40 kg или повече): 2 таблетки всяка вечер. Дозата може да се повиши до 3 таблетки дневно, разделени между прием сутрин и вечер. Максималната доза за 24-часов период е 2 400 mg. За да предотвратите появата на преходно усещане за парене в устата и гърлото, таблетките трябва да се поглъщат цели с поне половин чаша вода.
Ако имате чувствителен стомах, приемайте БРУФЕН РЕТАРД с храна.
Ако имате тежка чернодробна и бъбречна болест или сте в напреднала възраст (над 65 години), Вашият лекар ще ви каже точната доза за приемане, която ще бъде възможно най-ниската.

Употреба при деца

БРУФЕН РЕТАРД не е подходящ за деца под 12 години.


Ако сте приели повече от необходимата доза БРУФЕН РЕТАРД

Ако сте приели БРУФЕН РЕТАРД повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме.
Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (премесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, болка в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове (главно при деца), слабост и замаяност, кръв в урината, усещане за студ в тялото и проблеми с дишането.


Ако сте пропуснали да приемете БРУФЕН РЕТАРД

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар.


Опаковка:

30 таблетки


Производител:
Viatris

Няма отзиви
Product added to wishlist