Биксебра 7,5 мг x56 таблетки

Биксебра 7,5 мг x56 таблетки

54744
Изчерпано
32,20 лв.
Няма данък

Биксебра е лекарство за сърце, което се използва за лечение на симптоматична стабилна стенокардия при възрастни и хронична сърдечна недостатъчнос.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

Уведоми ме, когато продукта е в наличност 
Електронна поща:
 

Биксебра (ивабрадин) е лекарство за сърце, което се използва за лечение на:

 • Симптоматична стабилна стенокардия (която предизвиква гръдни болки) при възрастни, със сърдечна честота над или равна на 70 удара в минута. Това лекарство се използва при възрастни, които не понасят или не могат да вземат лекарства за сърце, наречени бета-блокери. Използва се също така в комбинация с бета-блокери при възрастни, чието състояние не е напълно контролирано с бета-блокер.
 • Хронична сърдечна недостатъчност при пациенти, чиято сърдечна честота е над или равна на 75 удара в минута. Прилага се в комбинация със стандартно лечение, включващо лечение с бета-блокери или когато бета-блокерите са противопоказани или не се понасят.


За стабилната стенокардия (обикновено наричана “ангина”):
Стабилната стенокардия е сърдечно заболяване, което настъпва когато сърцето не получава достатъчно кислород. Тя се появява обикновено между 40- и 50-годишна възраст. Най-честият симптом на стенокардията е гръдната болка или дискомфорт. Стенокардия е по-вероятно да настъпи, когато сърцето бие по-бързо в ситуации като физическо натоварване, емоции, излагане на студ или след нахранване. Това ускорение на сърдечната честота може да причини гръдна болка при хора, които страдат от стенокардия.

За хроничната сърдечна недостатъчност:
Хроничната сърдечна недостатъчност е сърдечно заболяване, което се появява, когато сърцето не може да изпомпа достатъчно кръв до другата част от тялото. Най-честите симптоми на сърдечна недостатъчност са задух, умора, лесна уморяемост и подуване на глезените.Как действа Биксебра
Биксебра действа главно чрез понижение на сърдечната честота с определен брой удари в минута. Това намалява нуждите на сърцето от кислород, особено в ситуациите, при които е по-вероятно да се появи пристъп на стенокардия. По този начин Биксебра спомага за овладяване и намаляване на броя на пристъпите на стенокардия.
Освен това, тъй като повишената сърдечна честота засяга неблагоприятно дейността на сърцето и прогнозата за живот при пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, специфичното, понижаващо сърдечната честота действие на ивабрадин, помага да се подобри дейността на сърцето и прогнозата за живот при тези пациенти.Не приемайте Биксебра

 • ако сте алергични към ивабрадин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сърдечната Ви честота преди лечението е по-ниска (под 70 удара в минута);
 • ако страдате от кардиогенен шок (сърдечно състояние, което се лекува в болница);
 • ако страдате от нарушение на сърдечния ритъм;
 • ако сте с остър миокарден инфаркт;
 • ако страдате от прекалено ниско кръвно налягане;
 • ако страдате от нестабилна стенокардия (тежка форма, при която гръдните болки са много чести и се появяват при физическо усилие и в покой);
 • ако имате сърдечна недостатъчност, която скоро се е влошила;
 • ако сърдечната Ви честота се определя само от Вашия пейсмейкър;
 • ако имате тежки чернодробни проблеми;
 • ако в момента вземате лекарства за лечение на гъбични инфекции (като кетоконазол, итраконазол), макролидни антибиотици (като йозамицнн, кларитромицин, телитромицин или еритромицин, давани през устата), лекарства за лечение на инфекции с вируса на СПИН (като нелфинавир, ритонавир) или нефазодон (средство за лечение на депресия) или дилтиазем, верапамил (използвани за високо кръвно налягане или стенокардия);
 • ако сте жена, която би могла да забременее и не използвате надеждна контрацепция; - ако сте бременна или се опитвате да забременеете;
 • ако кърмите.Деца
Биксебра не е предназначен за употреба от деца и юноши по-малки от 18 години.Биксебра с храни и напитки
Избягвайте консумацията на сок от грейпфрут по време на лечението с Биксебра.Бременност и кърмене
Не приемайте Биксебра, ако сте бременна или планирате бременност.
Не приемайте Биксебра, ако има възможност да забременеете, освен ако не използвате надеждни контрацептивни средства.
Не приемайте Биксебра, ако кърмите. Говорете с Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите, тъй като кърменето трябва да се прекрати, ако приемате Биксебра.Шофиране и работа с машини
Биксебра може да причини временни светлинни зрителни феномени (преходна увеличена яркост в зрителното поле. Ако това се случи, бъдете внимателни при шофиране или работа с машини в моментите, когато биха могли да възникнат внезапни промени в интензивността на светлината, особено при нощно кормуване.Състав:
Активното вещество е: 
ивабрадин (ivabradine).
Всяка филмирана таблетка съдържа 7,55 mg ивабрадин (еквивалентен на 8,085 mg ивабрадин хидрохлорид).
Другите съставки са: малтодекстрин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоиден безводен силициев диокисд, магнезиев стеарат (Е470Ь) и хипромелоза 3 сР в ядрото на таблетката и хипромелоза 6 сР, титанов диоксид (Е 171), талк, пропилен гликол, жълт железен оксид (Е 172) и червен железен оксид (Е 172) в обвивката на таблетката. Начин на употреба:
Биксебра трябва да се приема по време на хранене.

Ако се лекувате за стабилна стенокардия
Началната доза не трябва да превишава една таблетка Биксебра 5 mg два пъти дневно. Ако все още имате симптоми на стенокардия и ако понасяте добре дозата 5 mg два пъти дневно, дозата може да бъде повишена. Поддържащата доза не трябва да превишава 7,5 mg два пъти дневно. Вашият лекар ще Ви предпише подходящата доза. Обичайната доза е една таблетка сутрин и една таблетка вечер. В някои случаи (налр. ако сте по-възрастен), Вашият лекар може да Ви предпише половин доза, т.е. половин таблетка от 5 mg от Биксебра 5 mg (съответстващо на 2,5 mg ивабрадин) сутрин и половин таблетка от 5 mg вечер.

Ако се лекувате от хронична сърдечна недостатъчност
Обичайната препоръчителна начална доза е една таблетка Биксебра от 5 mg два пъти дневно, която при нужда се увеличава на една таблетка от 7,5 mg два пъти дневно. Вашият лекар ще реши коя е подходящата за Вас доза. Обичайната доза е една таблетка сутрин и една таблетка вечер.
В някои случаи (напр. ако сте по-възрастен) Вашият лекар може да Ви предпише половин доза, т.е. половин таблетка Биксебра от 5 mg (съответстваща на 2,5 mg ивабрадин) сутрин и половин таблетка от 5 mg вечер.


Опаковка:
56 таблетки


Производител: 
KRKA

Няма отзиви
Product added to wishlist