БЕТАСЕРК ORODISPERSIBLE ТАБЛ. 24МГ х20

Бетасерк диспергиращи таблетки 24мг х20 таблетки

31.03.2025
53581
Наличен
14,20 лв.
Няма данък

Бетасерк се използва за лечение на Мениерова болест, изявяваща се със следните признаци: пристъпи на световъртеж , шум в ушите и загуба на слуха или затруднено чуване, прояви на вестибуларно вертиго.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

 

Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата съдържа бетахистин. Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата е лекарство от групата на т.нар. „хистаминови аналози”.
Използват се при Мениерова болест - признаците са:
  • Усещане за замаяност (вертиго) и гадене или повръщане;
  • шум в ушите (тинитус);
  • загуба на слуха или тежко чуване.
Усещане за замаяност - появява се, когато частта от Вашето вътрешно ухо, която контролира равновесието, не работи правилно (нарича се „вестибуларно вертиго“)

Действа като подобрява кръвообращението във Вашето вътрешно ухо. Вътрешното ухо е един от органите, които отговарят за Вашето чувство за равновесие.


Деца и юноши

Не давайте това лекарство на деца или юноши до 18 години.


Други лекарства и Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата

Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. По-специално, информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства:
  • антихистамини - възможно е (теоретично) да намалят ефекта на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата. Също така, Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата може да намали ефекта на антихистамините.
  • Моноаминооксидазни инхибитори (МАО) - използват се за лечение на депресия или болестта на Паркинсон. Възможно е да увеличат концентрацията на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата.
Ако някое от гореизброените се отнася за Вас (или не сте сигурни), говорете с Вашия лекар, преди да приемете Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
Не е известно дали Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата оказва ефект върху нероденото бебе:
Спрете приема на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата и информирайте Вашия лекар, ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност.
Не приемайте Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата, ако сте бременна, освен ако Вашият лекар не прецени, че е необходимо.
Не е известно дали Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата преминава в човешката кърма:
Не кърмете, ако приемате Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата, освен ако Вашият лекар не Ви каже.
Проучвания при животни не показват наличието на ефекти върху фертилитета при плъхове.


Шофиране и работа с машини

Няма вероятност Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата да повлияе способността Ви за шофиране или използване на инструменти или машини.
Не забравяйте обаче, че болестите, заради които приемате това лекарство, могат да Ви накарат да изпитате световъртеж или да повръщате и да повлияят на способността Ви за шофиране и работа с машини.


Състав:

Активното вещество: бетахистинов дихидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 24 милиграма (mg) бетахистинов дихидрохлорид.
Други съставки на лекарството (помощни вещества) са:
микрокристална целулоза, кросповидон (тип А), лимонена киселина, безводна, силициев диоксид, колоиден безводен, талк, Е951 аспартам, Е950 калиев ацесулфам, ментов вкус, маскиращ вкус (захароза, Е951 аспартам, Е950 калиев ацесулфам).


Начин на употреба:

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
Вашият лекар ще определи дозата Ви, в зависимост от Вашия напредък. Продължавайте да приемате лекарството. Може да мине известно време, преди то да започне да действа.

Как се приема

Поставете таблетката върху езика и я оставете да се разпадне, преди да я погълнете със или без вода (според предпочитанията Ви).
Можете да приемате таблетката със или без храна. Възможно е обаче Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата да предизвика леки проблеми със стомаха (изброени в точка 4). Приемът на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата с храна може да облекчи стомашните проблеми.

Колко да приемате

Препоръчителната доза е по една таблетка два пъти дневно.
Разпределете таблетките равномерно в хода на деня. Например, приемайте една таблетка сутрин и една - вечер.
Постарайте се да приемате таблетките по едно и също време всеки ден. Така ще осигурите постоянно количество от лекарството във Вашия организъм. В допълнение, като приемате лекарството по едно и също време, няма да забравите да си вземете таблетките.


Ако сте приели повече от необходимата доза Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата

Ако сте приели повече от необходимата доза Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата, може да почувствате гадене, сънливост или болки в стомаха. Ако се притеснявате, потърсете Вашия лекар.


Ако сте пропуснали да приемете Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата

Ако сте пропуснали доза, не вземайте нова. Вземете следващата в обичайното време.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.


Ако сте спрели приема на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата

Не спирайте приема на Бетасерк 24 mg таблетки, диспергиращи се в устата без да сте говорили с Вашия лекар, дори и да сте се почувствали по-добре.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар.


Опаковка:

20 таблетки


Производител:
Viatris

Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!