Баклофен 25 мг х50 таблетки

Баклофен 25 мг х50 таблетки

31.05.2025
25629
Наличен
16,20 лв.
Няма данък

Баклофен е лекарствен продукт, чието действие се базира на намаляване на повишения мускулен тонус, наблюдаван при различни състояния, като мултиплена склероза, травми на гръбначния мозък, церебрален инсулт, церебрална парализа, менингити и травми на главата.

Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

Безплатна доставка над 70 лв.

 

Баклофен се използва за намаляване и облекчаване на прекомерното напрежение в мускулите (спазми), възникващо при различни заболявания, като церебрална парализа, множествена склероза, мозъчносъдови инциденти, заболявания на гръбначния мозък и други нарушения на нервната система.Този продукт намалява болката, свързана с повишения мускулен тонус и по този начин подпомага рехабилитацията (възстановяването).


Не приемайте Баклофен-Полфарма и уведомете лекуващия си лекар, ако

  • сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство 
  • имате стомашна или дуоденална язва;
  • имате белодробна недостатъчност.Деца и юноши:
Таблетките Баклофен-Полфарма не са подходящи за употреба при деца с телесно тегло под 33 кг.Състав:
Активното вещество: 
баклофен.
Помощните вещества са:
лактоза, картофено нишесте, желатин, талк, магнезиев стеарат и етилцелулоза.


Начин на употреба:
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар, Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Употреба при деца и юноши
Лечението при деца се адаптира в зависимост от тяхното телесно тегло. Лечението при деца обикновено започва с много ниска доза (около 0,3 mg/kg/дневно), разделена на 2-4 отделни приема (за предпочитане на 4 приема). След това дозата трябва да бъде внимателно повишавана до достигането на необходимата индивидуална доза за детето, кято може да бъде между 0,75 и 2 mg/kg телесно тегло. Общата дневна доза не трябва да превишава максималната доза от 40 mg/дневно при деца под 8-годишна възраст. При деца над 8-годишна възраст, може да бъде давана максималната дневна доза от 60 mg/дневно. Таблетките Баклофен не са подходящи за деца с телесно тегло под 33 кг


Възрастни
Обикновено лечението започва с доза 5 mg (1/2 таблетка от 10 mg) 3 пъти дневно и дозата постепенно се повишава на всеки 3 дни до достигане на оптимален терапевтичен ефект. При повечето пациенти, терапевтична ефикасност се наблюдава при дневна доза от 30 mg до 75 mg.
Ако е необходимо да се прилагат по-високи дози от лекарството (75-100 mg дневно), могат да се използват таблетки от 25 mg. Не бива да се превишава дневната доза от 100 mg.
Продължителността на лечението зависи от клиничното състояние на пациента.


Пациенти в старческа възраст
При пациенти в старческа възраст дозата трябва да се повишава с особено внимание поради по-висок риск от поява на нежелани реакции.


Пациенти с увредена бъбречна функция
При тези пациенти препоръчваната доза трябва да се намали до 5 mg дневно. Пациенти със спастични състояния от церебрален произходОпаковка:
50 таблетки


Производител: 
Polpharma

Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!