АРКОКСИЯ ТАБЛ. 90МГ Х 14

Arcoxia 90 mg 14 film coated tablet / Аркоксия 90 mg 14 филмирани таблетки

30.11.2025
33221
Наличен
24,05 лв.
Няма данък
Arcoxia е нестероидно противовъзпалително средство. Той е лекарствен продукт от групата на НСПВС и принадлежи към така наречените "циклооксигеназа-2" СОХ-2 селективни инхибитори. Цикло-оксигеназата е ензим, който е отговорен за продукцията на простагландините. Те се естествени химически съединения в организма, които са в основата на възпалението и болката. Продукцията на простагландини чрез ензима СОХ-2 нараства при определени заболявания, какъвто е артритът.
Този продукт се купува с рецепта на място в Аптеки "Салвия"

 

Arcoxia 90 mg 14 film coated tablet

Аркоксия 90 mg 14 филмирани таблетки

Еторикоксиб/Etoricoxib

Всяка филмирана таблетка съдържа 90 mg еторикоксиб. Помощно вещество: 90mg: лактоза 4,2mg ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА Филмирана таблетка 90 mg таблетки: Бели, с форма на ябълка, биконвексни таблетки с надпис '202' на едната страна и 'ARCOXIA 90' на другата страна Терапевтични показания За симптоматично лечение на остеоартроза (ОА), ревматоиден артрит (РА), анкилозиращ спондилит и на болката и възпалителната симптоматика при остър подагрозен артрит АРКОКСИЯ е нестероиден противовъзпалителен медикамент. Прилага се по лекарско предписание за намаляване на отоци и болка в мускули и стави. Повлиява болестни състояния при подагра, ревматоиден артрит, остеоартрит и анкилозиращ спондилит. Дозировка и начин на приложение Arcoxia се взима през устата и може да бъде вземан на гладно или по време на хранене. Ефектът на Arcoxia може да настъпи по-бързо, когато се вземе на гладно. Това трябва да се има предвид, когато е необходимо да се постигне бързо повлияване на симптоматиката. Остеоартрит - Препоръчителната доза е 60 мг веднъж на ден. Ревматоиден артрит - Препоръчителната доза е 90 мг веднъж на ден. Подагра -  Препоръчителната доза е 120 мг веднъж на ден, като трябва да се използва само по време на силна болка. Анкилозиращ спондилит препоръчваната доза е 90 mg веднъж дневно. Противопоказания: Свръхчувствителност към активната съставка или някоя от помощните съставките Активна пептична язва или активно кървене от стомашно-чревния (СЧ) тракт Пациенти, с прояви на бронхоспазъм, остър ринит, носни полипи, ангионевротичен едем, уртикария или алергични реакции след прием на ацетилсалицилова киселина или НСПВС включително СОХ-2 (циклооксигеназа-2) инхибитори. Бременност и кърмене Тежка чернодробна недостатъчност (серумен албумин <25 g/l или Child-Pugh индекс >10). Изследван бъбречен креатининов клирънс <30 mL/min, Деца и подрастващи под 16 годишна възраст. Възпалителни заболявания на червата. Застойна сърдечна недостатъчност (NYHA ІІ-ІV). Пациенти с хипертония, чието кръвно налягане е трайно увеличено над 140/90 mmHg и не е било адекватно контролирано. Установена исхемична болест на сърцето, заболявания на периферните артериални съдове и/или мозъчносъдово заболяване. Опаковка: Алуминиево фолио (двойно), блистери в опаковка със 7, 14 таблетки ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА: Мерк Шарп и Доум България ЕООД
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!