Teva Гастроцид При киселини 20 мг х14 капсули
Teva Гастроцид При киселини 20 мг х14 капсули
Teva Гастроцид При киселини 20 мг х14...

Teva Гастроцид При киселини 20 мг х14 капсули

31.10.2025
35820_TN
Наличен
6,40 лв.
Няма данък

При възрастни за краткосрочно лечение на стомашни киселини, връщане на киселини, болка зад гръдната кост, за профилактика на гастродуоденална язва, причинена от нестероидни противовъзпалителни средства.

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Гастроцид съдържа лекарственото вещество омепразоя, което спада към групата лекарствени продукти, наречени “инхибитори на протонната помпа”. Те действат като намаляват количеството киселина, която Вашият стомах произвежда.

Гастроцид се използва при възрастни за краткосрочното лечение на симптоми на рефлукс (напр. стомашни киселини, връщане на киселини, болка зад гръдната кост) и за профилактика на гастродуоденална язва, причинена от нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) при пациенти, нуждаещи се от непрекъснато лечение с тях.
Рефлуксът е обратно връщане на стомашна киселина от стомаха в хранопровода, което може да доведе до възпалението му и поява на болка. Това може да бъде причина за Вашите симптоми, като например болезнено чувство на парене в гърдите, стигащо до гърлото (киселини) и кисел вкус в устата (киселинна регургитация).


Не приемайте Гастродид ако:
  • сте алергични към омепразол или към някоя от другите съставки на това лекарство.
  •  сте алергични към лекарства, съдържащи други инхибитори на протонната помпа (напр. пантопразол, ланзопразол, рабепразол, езомепразол).
  •  приемате лекарство, съдържащо нелфинавир (за HIV инфекция/СПИН).


Състав:
Активното вещество е:
Всяка капсула съдържа 20 mg омепразол.
Другите съставки са:захарни сфери (състоящи се от царевично нишесте, захароза и вода), съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1) дисперсия, хипромелоза, талк, манитол, макрогол 6000, титанов диоксид (Е171), полисорбат 80, динатриев фосфат, безводен; натриев лаурилсулфат.
Капсулна обвивка: желатин, вода, титанов диоксид (Е171), хинолиново жълто (Е 104)Начин на употреба:
Препоръчителната доза е една капсула от 20 mg веднъж на ден в продължение на 14 дни. 

Възможно е да се наложи да приемате капсулите в продължение на 2 - 3 последователни дни, за да се постигне подобрение на симптомите.
Препоръчва се капсулите да се приемат сутрин.
Капсулите трябва да бъдат приети преди хранене (напр. закуска) или на гладно.Опаковка:
14 капсулиПроизводител:
Teva
Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!