Амбро Сироп при кашлица 15мг/5мл х100 мл

Амбро Сироп при кашлица 15мг/5мл х100 мл

22449
Изчерпано
4,20 лв.
Няма данък

Амбро сироп е лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на вискозен секрет. 

Изчерпана наличност

Безплатна доставка над 70 лв.

Уведоми ме, когато продукта е в наличност 
Електронна поща:
 

Амбро разтвор е лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване.

Ambro се прилага като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с образуването на вискозен секрет.


Не приемайте Амбро:

  • Ако сте свръхчувствителни (алергични) към амброксол, натриев метабисулфит или някоя от останалите съставки на това лекарство.
  • Пациенти с рядката наследствена фруктозна непоносимост не трябва да приемат Амбро перорален разтвор.Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност
Амброксолов хидрохлорид преминава през плацентарната бариера и достига до плода.
От клинични опити и проучвания с животно не са установени преки или косвени вредни ефекти по отношение на приложението на Амбро по време на бременност. Независимо от това трябва да се спазват обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарства по време на бременност. Не се препоръчва приема на Амбро по време на бременност и особено през първите три месеца от бременността.

Кърмене
Активната субстанция на Амбро преминава в майчиното мляко при животни. Употребата на Амбро не се препоръчва през периода на кърмене.

Фертилитет
Предклинични данни не са установили преки или косвени вредни ефекти по отношение на приложението на амброксолов хидрохлорид по отношение на фертилитета.Състав:

Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид. Всяка мерителна лъжица (5 ml) съдържа 15 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: бензоена киселина, лимонена киселина монохидрат, глицерол, натриев цикламат, натриев хидроксид, натриев метабисулфит, повидон, сорбитол, пречистена вода, есенция малина.


Начин на употреба:

Деца от 2-5 години
½ мерителна лъжичка (2,5 ml) 3 пъти дневно (съответстващи на 22,5 mg амброксолов хидрохлорид / ден).

Деца от 6-12 години
1 мерителна лъжичка (5 ml) 2-3 пъти дневно (съответстващи на 30-45 mg амброксолов хидрохлорид / ден).

Възрастни и деца над 12 години
2 мерителни лъжички (10 ml) 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (съответстващи на 90 mg амброксолов хидрохлорид / ден), след което се приемат 2 мерителни лъжички (10 ml) 2 пъти дневно (съответстващи на 60 mg амброксолов хидрохлорид / ден).

За деца до 2 год. продуктът може да се прилага само по лекарска преценка.

Амбро се приема след хранене с помощта на мерителна лъжичка.
Муколитичният ефект на Амбро се подпомага от приема на течности. Затова по време на лечението е необходимо да се осигури достатъчен прием на течности.Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващия лекар.Опаковка:
100 млПроизводител:  
SANDOZ
Няма отзиви
Product added to wishlist