Цинкорот при недостиг на цинк 25 мг...

Цинкорот при недостиг на цинк 25 мг х50 таблетки

31.08.2026
61132
23,15 лв.
Няма данък

За лечение на състояния на цинков дефицит в случай, когато те не могат да бъдат излекувани с обичайното хранене.

 

Zinkorot 25 мг 50 таблетки Woerwag Pharma е цинкова добавка.
Приложение: за лечение на състояния на цинков дефицит в случай, когато те не могат да бъдат излекувани с обичайното хранене. Минералът цинк в  Цинкорот 25 мг 50 таблетки Вьорваг Фарма играе важна роля за имунитета, здравата и красива кожа и нормалната функция на нервната система. Цинкът е есенциален елемент, включен в много ензимни системи със структурна, каталитична и регулаторна роли в клетъчната биология. Цинкът играе важна роля за функционирането на имунната система, за целостта на кожата, заздравяването на раните, вкуса и мириса, за функцията на щитовидната жлеза, при растежа и развитието, в съзряването на тестисите, неврологичната функция и действието на инсулина. По отношение на нормалното развитие на мозъка и физиологията при бозайниците е установено, че дефицит или излишък на цинк водят до промени в поведението, абнормно развитие на централната нервна система и неврологично заболяване. Цинкорот 25 mg таблетки е показан при възрастни и деца над 6 години.Цинкорот 25 mg таблетки с храна, напитки и алкохол
Храни с високо съдържание на фитини (напр. зърнени продукти, бобови растения, ядки) намаляват усвояването на цинк от организма. Съществуват съмнения, че кафето може да повлияе върху абсорбцията на цинка.Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приема по време на бременност и докато кърмите, освен ако не Ви е поставена диагноза цинков дефицит.

Ако Ви е поставена диагноза цинков дефицит, тогава може да Ви бъдат предписани Цинкорот 25 mg таблетки по време на бременност и кърмене.Шофиране и работа с машини
Цинкорот 25 mg таблетки не повлиява способността за шофиране, работа с машини или ненадеждно поведение при работа.Състав:
Активното вещество е: цинков оротат дихидрат. Една таблетка съдържа 157,36 mg цинков оротат дихидрат (еквивалентни на 25 mg цинк).

Другите съставки са: силициев диоксид, колоиден безводен, микрокристална целулоза, повидон К 30, кроскармелоза натрий, талк, магнезиев стеарат.Начин на употреба:
Възрастни и младежи (12-17 години)
Препоръчителната доза е 12,5 - 25 mg цинк (=  ½ - 1 таблетка Цинкорот 25 mg) дневно.

Употреба при деца
При деца на възраст 6 - 11 години препоръчителната доза 12,5 mg цинк (= ½ таблетка Цинкорот 25 mg) дневно.

Деца под 6 годишна възраст
Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст.Начин на лечение
Цинкорот 25 mg таблетки не трябва да се приемат с храна.
Цинкорот 25 mg таблетки трябва да се приемат с достатъчно количество течност и в известен интервал между храненията.Продължителност на лечението
Продължителността на употреба зависи от успеха на лечението.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар.


Опаковка:
50 таблеткиПроизводител: 
WÖRWAG Pharma GmbH & Co. KG

Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!