АТУСИН сироп 100мл.

  Atusin syrup 100 ml. / Атусин сироп 100 мл.

  53608
  Наличен
  10,20 лв.
  Атусин подкрепя здравето на дихателните пътища и допринася за правилното функциониране и доброто състояние на белия дроб, бронхите, трахеята, фаринкса и гърлото. Атусин Сироп облекчава гърлото, подкрепя дишането и оставя чувство на комфорт в гърдите. Атусин съдържа воден екстракт от прополис, получен чрез процес на стандартизация и чрез уникален метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис.
   

  Atusin syrup 100 ml.

  Атусин сироп 100  мл.

  АТУСИН сироп оказва благоприятен ефект върху здравето на дихателните пътища – бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите. Подкрепя дишането. Има приятен вкус. Подходящ е и за деца.Състав:В 30 ml се съдържат:
  • 49,98 mg – PWEтм-MD Воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини, получен чрез уникален Green Extractionтм метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис.
  • 1,8 g – Стандартизиран екстракт от Plantago lanceolata L.
  • 6,66 g – Пчелен мед;
  • 4,95 g – Глицерол;
  • 11,64 g – Захар.
  АТУСИН сироп е хранителна добавка.

  КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА КАШЛИЦАТА?

  Кашлицата е естествен защитен рефлекторен механизъм, чрез който организмът се стреми да изхвърли от дихателните си пътища секрети или попаднало там чуждо тяло. Дихателните пътища - гърло, фаринкс, трахея, бронхи, бял дроб, са входна врата за много болестотворни микроорганизми. Поради това, често именно дихателните пътища са най-засегнати от инфекциозни причинители. Кашлицата се проявява при дразнене на специфични рецептори в дихателните пътища. Раздразнените рецептори изпращат нервни импулси до мозъка, който реагира, като подава сигнал за кашляне, тъй като се опитва да изхвърли дразнещия компонент извън организма.Когато организмът на човек е здрав, кашлицата успява да изчисти успешно дихателните пътища. При възпаление на дихателните пътища, причинено от грип, настинка и други вирусни или бактериални респираторни инфекции, кашличният рефлекс не е достатъчен, за да изхвърли насъбраните секрети. Кашлицата може да бъде влажна или суха:
  • При влажната кашлица се образува секрет, който улавя болестотворните микроорганизми, попаднали в дихателните пътища. Чрез движенията на ресничките на епитела на дихателните пътища, този секрет се придвижва нагоре и чрез кашляне се извежда извън дихателните пътища. Често обаче, този секрет е гъст и жилав, което го прави труден за придвиждане и изкашляне. Това води до натрупване на секретa в дихателните пътища, затруднява дишането и влошава инфекцията. За да се спре инфекцията и кашлицата, организмът трябва да се освободи от натрупания секрет. Естественият процес на отстраняване на храчките може да бъде подпомогнат от средство, което да подпомогне функциите на епитела и изхвърлянето на секрета от дихателните пътища.
  • Сухата кашлица не е свързана с увеличено образуване на секрет и най-често е съпътствана с дразнене на рецепторите в гърлото и фаринкса, предизвиквайки мъчително кашляне. При задълбочаване на инфекцията, сухата кашлица може да премине във влажна. Сухата кашлица може да бъде и доста болезнена, тъй като постоянните непродуктивни позиви за кашляне, дразнят и „драскат“ гърлото,  напрягат мускулите на гръдния кош и пренапрягат дихателните пътища. 

  КАК ДЕЙСТВАТ СЪСТАВКИТЕ НА ATUSIN?

  • PWEтм-MD е воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини - фенетилов естер на кафеената киселина, ферулинова киселина, канелена киселина и др. Получен е чрез уникален GREEN Extractionтм метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис. Този екстракционен метод осигурява високи нива на чисти ароматни органични киселини от пчелния прополис и елиминиране на почти всички примеси и пчелен восък. Използва се само вода. Без химически разтворители.
  Водният екстракт на прополис се отличава от спиртния с високите си концентрации на органични ароматни киселини, които са основните биологично-активни вещества, оказващи ползотворен ефект върху здравето на мукозата и дихателните пътища – бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло, като ги поддържа в техния естествен физиологичен вид, здрави и чисти.
  • Стандартизираният екстракт от Plantago lanceolata L. е получен от растението теснолист живовлек, което съдържа няколко основни вида биологично-активни вещества: иридоидни гликозиди, флавоноиди, фенолни киселини и др. Растението е включено в eвропейската фармакопея. То е обект на многогодишни изследвания, доказващи неговите ползвотворни свойства върху здравето и функциите на дихателните пътища и покриващият ги епител.
  • Пчелният мед, глицеролът и захарта са класически средства, които след перорален прием, покриват и овлажняват дихателната мукоза. По този начин действат благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържат и подпомагат чувството за комфорт в гърлото и фаринкса.

  КАК СЕ ПРИЕМА ATUSIN?

  В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте ATUSIN по следната схема:
  • Деца от 0 до 5 г*.: 3 пъти по 2.5 ml на ден.
  • Деца от 5 до 12 г.: 3 пъти по 5 ml на ден.
  • Възрастни и деца над 12 г.: 3 пъти по 10 ml на ден.
  Да не се превишава препоръчваната дневна доза.Преди употреба бутилката да се разклаща!Опаковката съдържа мерителна чашка, улесняваща дозирането.Прекомерната консумация може да доведе до слабителен ефект.*При деца от 0 до 1 г. (новородени и кърмачета) се препоръчва приемът на Atusin да започне след консултация с лекар.СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯДосега не са известни странични ефекти на препарата.ATUSIN не е подходящ за хора с диабет.ATUSIN може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.СЪХРАНЕНИЕСъхранявайте ATUSIN в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца.Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.Да се употребява не по-късно от 30 дни след отваряне!Производител: Neopharm
  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!