• Акция
  • -0,20 лв.
Ацефеин  10 таблетки

Aceffein  10 tablets  / Ацефеин  10 таблетки

41469
Наличен
4,40 лв. 4,60 лв. -0,20 лв.
Остават

Ацефеин е комбиниран продукт с пцефеин е комбиниран лекарствен продукт с противоболково, температуропонижаващо и по-слабо изразено противовъзпалително действие. В комбинацията противоболковото действие на отделните съставки се усилва и се намаляват страничните ефекти, поради използване на по-ниски дози на съставките.ротивоболково, противотемпературно и противовъзпалително действие.

 

Aceffein  10 tablets  / Ацефеин  10 таблетки

Ацефеин

е комбиниран продукт с противоболково, противотемпературно и противовъзпалително действие. Съдържа ацетилсалицилова киселина (аспирин), парацетамол, кодеин и кофеин. Кодеинът проявява успокоителен, противокашличен и обезболяващия ефект. Кофеинът усилва ефекта на другите три съставки на продукта, като улеснява преминаването им през кръвно-мозъчната бариера. Притежава собствен противоболков ефект при мигрена.След прием през устата, Ацефеин се възприема бързо и лесно от организма

ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

             СЪСТАВ : 

Лекарствени вещества: Paracetamol 250 mg, Acetylsalicylic acid 250 mg, Caffeine 50 mg, Codeine phosphate 10 mg Помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, кросповидон, глицерол дистеарат, повидон, безводен колоидален силиций

             ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА : 

Ацефеин таблетки по 10 броя (по 2 блистера) в картонена кутия

             ПОКАЗАНИЯ : 

Болки със слаба до средна интензивност • главоболие - мигрена и тензионно главоболие; • зъбобол; • постоперативни болки; • възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат; • периферно-нервни заболявания - радикулити, плексити, радикулоплексити, неврити; • възпалителни процеси на горните дихателни пътища, протичащи с кашлица и повишена температура.

            ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ : 

Продуктът не се прилага при: • свръхчувствителност към активните и помощните вещества; • свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни продукти; • язва на стомаха и дванадесетопръстника; • съществуваща хеморагична диатеза; • чернодробна недостатъчност; • при бъбречна недостатъчност; • хирургични интервенции с обилно кръвотечение.

             СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Продуктът се прилага с повишено внимание при пациенти с бронхиална астма.По време на лечението с Ацефеин трябва да се проследяват кръвното налягане, чернодробната и бъбречна функции. Необходимо е и наблюдение на пациентите с оглед поява на скрити кръвоизливи от стомашно-чревния тракт.Продуктът се прилага с повишено внимание при изтощени и пациенти в напреднала възраст, с гастродуоденити, исхемична болест на сърцето, хипертония, нарушения в периферното кръвообращение, маточни кръвотечения.Ацефеин може да повлияе лабораторните резултати при изследване на пикочна киселина и кръвна захар.Продължителната употреба на продукта може да доведе до лекарствена зависимост към кодеин.

           ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Ацефеин усилва централнодепресивното действие на МАО-инхибитори, трицикличните антидепресанти, барбитуратите, сулфанилурейните антидиабетични средства, пеницилините и 6-меркаптопурин.Продуктът намалява понижаващия кръвното налягане ефект на гванетидин, метилдопа и резерпин и диуретичния ефект на спиронолактон и фуроземид.Едновременното приложение с диуретици изисква хидратиране поради риск от бъбречна недостатъчност.Ацефеин намалява резорбцията и засилва улцерогенното действие на нестероидните противовъзпалителни продукти.Едновременното прилагане с алкохол и хепатотоксични продукти води до повишен риск от чернодробно увреждане и образуване на токсични метаболити вследствие на ензимна индукция.Продуктът не трябва да се комбинира с високи дози метотрексат (над 15 mg дневно) поради повишена хематотоксичност, дължаща се на намален бъбречен клирънс на метотрексат от ацетилсалициловата киселина..Продуктът потенцира действието на антикоагуланти и антиагреганти.Алкохолът усилва потискащото действие на Ацефеин върху ЦНС.Комбинираното приложение на продукта с фенитоин може да доведе до чернодробно увреждане.Комбинацията с глюкортикоиди, както и с производни на валпроевата киселина повишава риска от кръвоизливи от стомашно-чревния тракт.

            СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТНОСНО УПОТРЕБАТА ПРИ  ПЕЦИФИЧНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ

Ацефеин не се препоръчва по време на бременност и в периода на кърмене.
Да се прилага с повишено внимание при изтощени и болни в напреднала възраст.

             ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Продуктът може да промени реакциите, поради което трябва да се употребява с внимание от лица, чиято дейност изисква повишено внимание и бързи рефлекси. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА

                ДОЗИРОВКА

При възрастни и деца над 15 години - по 1 таблетка през 4 часа, не повече от 6 таблетки дневно. Продуктът не е подходящ при деца под 15 годишна възраст. Продължителността на лечението е не повече от 5-7 дни.

                НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

При предозиране се появяват гадене, повръщане, диария, повръщане на кръв, главоболие, еуфория, халюцинации, треперене, гърчове, тахикардия. В по-тежки случаи - кръв в изпражненинята, задръжка на урина, мускулна релаксация, хипостатична или аспирационна пневмония, спиране на дишането, кома.За лечение се прилагат симптоматични средства, усилена диуреза, дихателна реанимация, противошокова и антихиповолемична терапия. Прилага се N-ацетилцистеин като противоотрова на парацетамол.

               НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ЕФЕКТИ

Могат да се наблюдават следните нежелани реакции: • от страна на ЦНС - бучене в ушите и остро намаляване на слуха, безсъние, главоболие, обикновено при високи дози; • от страна на стомашно-чревния тракт - язви на стомаха и дванадесетопръстника, кръвоизливи от стомаха и червата (както и скрити); увреждане на черния дроб; • от страна на кръвотворенето - кръвоизливи от носа и венците, кожни кръвоизливи; • реакции на свръхчувствителност - едем на Квинке, обриви, астма, тежки алергични реакции.

             СЪХРАНЕНИЕ

Съхранява се на сухо и защитено от светлина място при температура не по-висока от 25оС.

            СРОК НА ГОДНОСТ

2 /две/ години от датата на производство

            ИМЕ И АДРЕС НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

ACTAVIS BULGARIA

Няма отзиви
Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!