АСПЕРАН (РУВЕКСИН) ТАБЛ 325МГ Х 100

  Asperan / Ruvexin 325 mg 100 tablets / Асперан / Рувексин 325 мг. 100 таблетки

  30.11.2022
  1911
  Наличен
  3,90 лв.
  Няма данък
  Предназначен за временно облекчаване на слаба до умерена болка свързана с простуда, главоболие, зъбобол, мускулни болки и слаби артритни болки. Подходящ е при висока температура, както и за вторична профилактика след прекаран инфаркт на миокарда. Използва се при нестабилна стенокардия или при преходни нарушения в мозъчното
   

  Asperan / Ruvexin 325 mg 100 tablets

  Асперан / Рувексин 325 мг. 100 таблетки

  Ацетилсалицилова киселина/Acetylsalicylic acid

  Състав Всяка таблетка съдържа:

  Активна съставка: Acetylsalicylic acid             325 mg (Five Grains Each U.S.P.)

  Помощни вещества: Carnauba Wax                       1mg     Dibasic Calcium Phosphatum   15mg Triacetinum                          1mg Hydroxypropyl Methylcellulose  3mg Amylum maydis                    35mg Talcum                                1mg

  Свойства Asperan притежава обезболяващо, температуропонижаващо и противовъзпалително действие. Тези ефекти на салицила- тите се дължат главно на тяхното подтискащо действие върху синтезата на ендогенни вещества предизвикващи болка и възпаление. Asperan също така подтиска агрегацията на тромбоцитите.

  Показания За временно облекчаване на слаби и умерени болки свързани с простуда, главоболие или зъбобол, мускулни болки, болки в кръста, слаби артритни болки; при трескави състояния; за вторична профилактика на болни с прекаран инфаркт на миокарда и такива със стенокардия или преходни мозъчно исхемични пристъпи.

  Дозировка Асперан се прилага през устата само при възрастни. Противоболково, температуропонижаващо и противовъзпалително действие: обичайната дозировка е от 1 до 2 таблетки с вода три или четири пъти дневно според нуждите. При остри ревматични заболявания дозата достига до 4 грама дневно, разделени на няколко приема.

  Противотромботично действие: при пациенти след прекаран инфаркт на миокарда, с преходна исхемична или нестабилна стенокардия, препоръчителната доза е 1 таблетка дневно.

  При стари хора противоболково, температуропонижаващо и противовъзпалително действие: както при възрастни. Старите хора са по-податливи към някои странични ефекти, като стомашни оплаквания и шум в ушите.

  Противотромботично действие при стари хора: не е добре установено отношението риск / полза.

  Противопоказания Бронхиална астма, свръхчувствителност към салицилати или други противовъзпалителни средства, хипопротромбинемия, хемофилия, тромбоцитопения, активна стомашна язва, дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа. 

  Предупреждения и предпазни мерки Asperan не трябва да се приема от деца и юноши под 12 годишна възраст, специално за такива болни от варицела, морбили или грип, без предварителна консултация с лекар за възможност от развитие на синдрома на Reye (с начални симптоми - гадене, повръщане, треска), едно рядко, но сериозно заболяване свързано с приемането на салицилати.

  Препаратът не трябва да се приема за повече от 10 дни или при трескави състояния за повече от 3 дни, без лекарско предписание. Да не се взима от пациенти алергични към салицилати; внимателно да се приема от болни с анамнеза за стомашна язва, нарушения в кръвосъсирването или астма. Във високи дози салицилатите могат да намалят нуждите от инсулин. Пациентите с високо кръвно налягане трябва да бъдат под наблюдение. При продължително приемане могат да се появат симптоми на шум в ушите.

  Употреба при бременни и кърмачки Asperan трябва да се приема с внимание от бременни жени, особено в последните три месеца от бременността. Салицилатите се отделят с майчиното мляко, затова Asperan не трябва да се приема от кърмачки.

  Странични реакции Салицилатите могат да предизвикат реакции на свръхчувствителност у чувствителни пациенти (бронхоспазъм, астма, алергични дерматити), уратни бъбречни камъни, язви в гастро- интестиналния тракт, вторична (вследствие на кървене от гас- троинтестиналния тракт) или хемолитична (при пациенти с глюкозо-6-фосфатен дифицит) анемия, шум в ушите, гадене и повръщане.

  Лекарствени взаимодействия Не се препоръчва едновременното приемане на големи дози салицилати с нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и антидиабетични средства, поради засилване на техните ефекти.

  Срок на годност 3 години

  Условия на съхранение Да се съхранява на сухо и тъмно място, при стайна температура. Да се пази от деца. В случаи на случайно предозиране да се потърси лекарска помощ или незабавен контакт с център за отравяния.

  Опаковка По 100 таблетки от 325 мг в пластмасова банка с алуминиева бленда и пластмасова капачка. Име и адрес на производителя PERRIGO COMPANY, 117 Water str., Allegan, Michigan, U.S.A. 49010

   
  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!