Изпитвате ли скованост в мускулите и ставите?
Изпитвате ли скованост в мускулите и ставите в деня след тренировка или сутрин, след като сте станали от сън? Случва ли Ви се , при ежедневни дейности, като изкачване на стълби, навеждане, разходки и дори домакинската работа, да изпитвате трудност заради мускулна и ставна чувствителност или скованост?

Причини за чувствителността в мускулите и ставите

Тежкото натоварване на работното място или спортни дейности, травми или възпаление на ставите са едни от най-баналните причини за намаляване на подвижността и увеличение на чувствителността в ставите и мускулите. Възрастните хора са засегнати по-често от този проблем, но поради начина ни живот все повече млади хора изпитват подобен дискомфорт. Това е резултат от продължително обездвижване, прекалено натоварване на работното място или интензивни спортни занимания.

Какво можете да предприемете за да намалите ставната чувствителност?

Движението и леките упражнения са ключът към намаляване на ставната чувствителност и подобряване на подвижността. Те помагат да се разтегнат схванатите мускули, лигаменти и сухожилия и най-важното спомагат за движението на вътреставната течност и смазването на триещите се повърхности на костите.

Здравословният начин на хранене също е важен за поддържане на здравето на мускулите и ставите, чрез намаляване на теглото и доставяне на ценни хранителни вещества. Храна, богата на омега-3 мастни киселини, калций и vit.E, е доказано полезна. Хранителни добавки и функционални храни с мощни антиоксиданти като куркума, могат да са това, от което имате нужда за да сте здрави и подвижни.

Куркума: натурална суперхрана

Куркумата е много популярна подправка в азиатската кухня, но също широко използвана като лечебно растение в традиционната индийска и китайска медицина. Наскоро и западният свят започна да разпознава куркумата, като средство на избор, заради благоприятните ефекти върху здравето. Много проучвания доказват полезните свойства на куркумина (активното вещество на куркумата) върху възпалението, ставната чувствителност и подвижност.

Антиоксидантна и противовъзпалителна активност

Поради мощната си антиоксидантна и противовъзпалителна активност, куркумина действа в „сърцето“ на ставната чувствителност. Той допринася за по-добрата подвижност на ставите, мускулите и сухожилията, и защитава ставния хрущял. Няколко проучвания доказват благоприятния ефект на куркумина при възстановяване на мускулите след интензивни тренировки и спортни травми. Още повече, че куркумина предпазва от загуба на мускулна маса.

Безопасна и ефикасна алтернатива

Като естествена алтернатива на противовъзпалителните лекарства, куркумата е безопасна за употреба и няма сериозни странични ефекти. Може да се приема дълъг период от време без оплаквания от стомашно-чревния тракт.

Не всички продукти с куркума са еднакви!

Стандартните екстракти от куркума имат нищожна усвояемост от организма. Добавянето на куркумата като подправка към храната също няма да достави достатъчно количество от ценните й вещества. Необходима е специална технология, която да направи куркумина, активната съставка на куркумата, по-усвоима от организма.

Flexofytol® (Флексофитол)

Flexofytol® е иновативен продукт, съдържащ био-оптимизиран екстракт от куркума. Процесът на био-оптимизация увеличава усвояемостта на куркумина с 2700 пъти спрямо стандартен екстракт от куркума. Био-оптимизираният екстракт дава максимална усвояемост на куркумина, което Ви позволява да се възползвате максимално от неговите благоприятни свойства. Flexofytol® е подходящ за млади и възрастни пациенти с проблеми в ставите, спортисти и хора, които подлагат ставите и мускулите си на интензивно натоварване. Ти можеш!

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!