Витамини и минерали за повишаване на либидото.

Знаете ли, че някои витамини и минерали се използват и с цел повишаване на либидото? Когато се приемат за по-дълъг период от време в подходящите, безопасни дози, те проявяват осезаем ефект върху желанието за секс и подобряват сексуалното представяне!

 

Ниското либидо не е болест и се коригира с естествени средства

Липсата на сексуално желание е проблем, с който всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Случва се при двата пола, и може да се дължи на хроничен стрес, депресия и други фактори, въздействащи негативно на сексуалното поведение.

Конвенционалните медикаменти за повишаване на либидото са отдавна известни, но употребата им може да доведе до нежелани ефекти. Счита се, че те са противопоказни за хора с определени заболявания, особено сърдечно-съдови и високо кръвно налягане. Комбинирането им с други лекарства или с алкохол също не се препоръчва, така че консултацията със специалист относно приема им винаги е наложителна.

За щастие съществуват и естествени средства, които без риск за здравето засилват желанието за интимност. Те биват билкови афродизиаци, както и витамини и минерали с доказано въздействие върху качеството на сексуалния живот.

В този материал ще разгледаме ползите на онези витамини и минерали с най-силно изразен ефект върху либидото. Ето кои са те!

 

Витамин А

Участва в производството на мъжки и женски полови хормони. Нормализира менструалния цикъл и подобрява репродуктивните способности при жените. При мъжете витамин А стимулира производството на сперматозоиди и подобрява качеството на спермата.

 

Витамин В3

Ключов играч в енергийния метаболизъм, особено що се отнася до анаеробния метаболизъм, важен за кратките, интензивни изблици на сексуална енергия, проявяващи се по време на сексуален контакт. Увеличава притока на кръв към гениталиите и подпомага достигането до оргазъм.

 

Витамин В6

Въздейства добре на либидото, защото балансира нивата на пролактин. Подпомага здравословната функция на естрогена, тестостерона, серотонина и допамина. Насърчава производството на червени кръвни клетки и намалява умората. Много изследвания показват, че приемът му води до увеличаване броя на сперматозоидите. 

 

Витамин В12

Проявява широк спектър ползи, като най-значимите сред тях биват повишаване производството на червени кръвни клетки, поддържане нормалната функция на нервните клетки и увеличаване на енергийните нива. Полезен е за сексуалното здраве на мъжете, тъй като разширява кръвоносните съдове и подобрява ерекцията. Насърчава секрецията на хистамин, което е необходимо за достигане до оргазъм.  

 

Витамин С

Стимулира синтеза на хормоните, важни за сексуалността и репродуктивните способности. Подобрява притока на кръв и еректилната функция. Друг много важен ефект на витамин С е, че увеличава усвояването на други витамини и минерали. Това се отнася в особено висока степен за желязото – минерал, широко известен с ролята си в предотвратяването и лечението на анемия и умора.

 

Витамин Е

Наричат го „секс витамин“ и с право - той със сигурност ще добави доза „пикантност“ към вашия сексуален живот! Увеличава притока на кръв и кислород към гениталиите, и има съществено значение за производството на полови хормони. Той е е мощен антиоксидант, който забавя процесите на стареене и поддържа жизнеността.

Витамин В9 (Фолиева киселина)

№1 витамин що се отнася до репродуктивните способности!

Ако планирате да забременеете, вие и партньорът ви трябва да получавате адекватни количества фолиева киселина всеки ден.

Фолиевата киселина намалява риска от вродени дефекти на невралната тръба и също така повишава броя на сперматозоидите у мъжете.

 

Магнезий

Стимулира производството на полови хормони и действа като естествен афродизиак. Насърчава психическата релаксация и отпускането на мускулите, което също е важно за възстановяване на сексуалното желание.

 

Селен

Минерал с много значима роля за производството на сперма. Почти 50% от количеството на селена в тялото се намира в тестисите и семенните канали.

Селенът засилва активността на витамин Е, поради което често се предлагат в комбинация в много от диетичните добавки. Поддържането на здравословни нива на селен е от съществено значение за мъжествеността.

 

Цинк

Изключително важен е за производството на тестостерон и сперматозоиди. Здравословните му нива имат решаваща роля за сексуалното желание и при двата пола.

Ползите на цинка за здравето на простатата са не по-малко значими. В клетките на простатната жлеза се съдържат високи количества цинк. Доказано е, че недостигът на минерала предизвиква сериозни нарушения във функционирането на простатата и влошават качеството на сексуалния живот.

Препоръчително е мъжете над 40-годишна възраст да приемат цинк в комбинация с други минерали и витамини по схема, назначена от специалист с цел намаляване на риска от болести на простатата.

 

Вижте всички натурални продукти за поддържане на сексуалното здраве ТУК.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!