Винаги в добро настроение с 5-хидрокситриптофан
Стресът от последната година се отрази на всички ни - страхът от неизвестността и финансовите притеснения оказаха своето влияние върху емоционалното ни здраве. Безобидното, временно безпокойство, породено от усложнената обстановка, неусетно премина в състояния на хронична тревожност и депресия.  
Въпреки че подобна реакция е нормална - чрез нея умът се опитва да преработи случващото се, не бива да позволяваме негативните емоции да контролират живота ни!
Нека поемем контрола над мислите и възстановим спокойствието и енергията си по безопасен начин - с помощта на едно от най-ефективните средства на природната медицина – 5-хидрокситриптофан!
 
Какво е 5-хидрокситриптофан и какви са ефектите му
5-хидрокситриптофан (5-HTP) представлява аминокиселина, която естествено се произвежда в тялото и чието основно свойство е да стимулира синтеза на серотонин – хормона на щастието.
При дългосрочен стрес нивата на серотонин в организма се понижават. В резултат настроението и тонусът спадат, човек започва да изпитва постоянно безпокойство, сънят се нарушава.
При спад в синтеза на серотонин в организма, най-добрият естествен източник на природен 5-HTP, е африканското растение Griffonia simplicifolia. Екстрактите, извлечени от Griffonia са едни от най-успешните природни антидепресанти, които посредством естествени механизми насърчават производството на серотонин.
Висококачествените натурални продукти, източник на 5-HTP от години се използват за укрепване на нервната система и подобряване на настроението. Ефектите, които оказват върху психиката са проучени и категорично доказани.
 
Ползи от терапията с 5-HTP
  • усещането за тревога намалява, психиката става по-устойчива срещу различни стресови фактори;
  • тъгата и унинието намаляват, тонусът се повишава, човек се чувства по-жизнен и енергичен;
  • фокусът и способността за умствена работа се подобряват;
  • болката и дискомфортът при мигрена и фибромиалгия намаляват;
  • апетитът намалява, особено желанието за въглехидрати.
 
При проблеми със съня: тъй като 5-HTP частично се преобразува и в мелатонин (хормона на съня), може да се приема и като сънотворно средство – за целта таблетките/каплетите с 5-HTP се вземат около 45 минути преди лягане.
 
С кои естествени средства можете да съчетаете 5-HTP според сезона

Употребата на 5-HTP заедно с витамин С и витамин D3, се препоръчва от много специалисти по природна медицина.
Комбинирането на 5-HTP с витамин D осигурява няколко ползи. „Слънчевият витамин“ е полезен не само за костите и имунната система, но също така играе важна роля за регулиране на настроението и поддържане оптимални нива на енергия. Съчетанието от 5-хидрокситриптофан и витамин D облекчава симптоматиката при депресия и възстановява емоционалния тонус.
При хронична умора или в хода на възстановяване от продължително заболяване, 5-HTP в комбинация с витамин С може да подейства като отлична тонизираща и антидепресивна терапия.
Комбинацията от 5-HTP и мелатонин пък, е подходяща при хронично безсъние – скъсява времето за заспиване и спомага за поддържане на дълбок и продължителен сън през нощта.
 
С кои медикаменти не бива да комбинирате 5-HTP

5-HTP не е съвместим с антидепресантите от групата на инхибиторите на обратния серотонинов захват (SSRIs) и с екстракти от жълт кантарион, поради риск от развитие на серотонинов синдром. Не бива да комбинирате 5-HTP и със серотониновите антагонисти, използвани срещу мигрена (суматриптан, алмотриптан и др.)

 
5-HTP на Natural Factors – естествено решение срещу лошо настроение и тревожност
Натуралният препарат на канадската компания Natural Factors е висококачествен източник на 5-хидрокситриптофан, извлечен от семената на Griffonia simplicifolia.
Всяка каплета осигурява 100 mg активно вещество 5-HTP, което допринася за повишаване нивата на серотонин по естествен и безопасен за здравето начин.
5-HTP Natural Factors допринася за стимулиране на цялостна благоприятна промяна в психо-емоционалното състояние – намалява безпокойството и стимулира усещането за радост и удовлетворение, БЕЗ да предизвиква зависимост и други нежелани ефекти
 
Схема на прием
  • За добро настроение: по 1 каплета 2-3 пъти дневно с храна. Използвайте минимум 1 седмица за видим положителен ефект.
  • За добър сън: по 1-2 каплети с храна 30-45 минути преди лягане.
  • За облекчаване симптомите на фибромиалгия: по 1 каплета 3-4 пъти дневно с храна.
Продуктът се предлага в опаковка от 60 каплети с удължено освобождаване, които поддържат ефекта от HTP максимално дълго. Благодарение на специалното си ентерично покритие, каплетите не дразнят стомаха.
Производителят на 5-HTP - Natural Factors, Canada е световноизвестен бранд с 50 години опит в индустрията на висококачествени диетични добавки за здраве.  

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!