Какво да промените в ежедневието си, за да контролирате диабета?

1. Хранете се здравословно. Здравословното хранене категорично е сред нещата, на които да обръщате най-голямо внимание, ако страдате от диабет – това, което ядете, се отразява пряко на кръвната ви захар.  Въпреки обичайните разбирания, няма храни, които да са категорично забранени, но е важно да се храните основно с онова, от което тялото ви се нуждае. Стремете се в диетата ви да са включени повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести култури. Избирайте по-често нискомаслени продукти и избягвайте червените меса. Ограничете до минимум храните, които съдържат високо количество захари и мазнини. Не забравяйте и че въглехидратите също се превръщат в захари, така че следете и техния прием. Опитвайте се да спазвате еднакъв часови диапазон между храненията. Някои специалисти смятат, че това е от особено значение.

2. Спортувайте. Ако не сте активни физически, е време да се раздвижите. Не е нужно да хуквате към най-близкия фитнес или спортна зала. Просто се разхождайте или карайте колело. Целта ви е ежеднвно да имате поне 30 минути, в които да повдигнете пулса си и да се изпотите леко. Активният начин на живот спомага за понижаване нивата на кръвна захар.

3. Преглеждайте се редовно. Посещавайте лекуващия ви лекар поне два пъти годишно. Диабетът предразполага към сърдечни проблеми и влошаване на зрението. Профилактиката е от изключително значение.

4. Контролирайте стреса. Стресът повишава нивата на кръвната захар. Намерете хоби или спорт, като йогата например, които да ви успокояват. Редувайте работа и почивка.

5. Категорично спрете пушенето. Както споменахме, диабетът предразполага към редица други болести и пушенето определено е сред най-вредните навици, с които трябва да се разделите. При необходимост се консултирайте със специалист.

6. Внимавайте с приема на алкохол. Със сигурност ще ви бъде по-лесно да държите в норма кръвната си захар, ако не прекалявате с алкохолните напитки. Така че, ако пиете, наистина се старайте да не прекалявате с количествата.

Освен изброените, специалистите съветват също така да включите в менюто си добавки, които доказано повлияват добре състоянието.

Допелхерц® актив Витамини за диабетици + Черница съдържат 15 витамина и минерала + екстракт от листа на бяла черница – разработена специално за диабетици, както и за хора, които са в режим на отслабване, за допълване на тяхната диета. Стандартизираният екстракт от листа на бяла черница съдържа вещества, които биха могли да блокират разграждането на полизахаридите (например нишесте или захароза) до прости захари (като глюкоза). Благодарение на това някои от въглехидратите остават неразградени и не се усвояват, което позволява поддържане на благоприятни нива на кръвната захар.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!