Пролетно събуждане за цялото тяло.

Пролетта дойде, но тази година инцидентно и непланирано я посрещаме от вкъщи. Има нещо важно, което можем да свършим докато чакаме разходките под слънчевите лъчи да станат толкова обичайно събитие, каквото е било и преди.  И това е да свалим зимата от кожата, тялото и косата си. През студения период освен, че в тялото ни се натрупват токсини и мазнини, които трябва да изчистим, така и кожата и косата имат своите нужди. Затова и тук ще намерите полезни съвети, с които да рестартираме организма си и да се подготвим за по-хубавото време, което предстои.

Детоксикация на тялото

През зимата активността значително намалява, затова и тялото се отпуска, става по-лениво и въпреки, че през зимата се изгарят повече калории, за да се поддържа телесната температура, когато сме в застой и се радваме на обилни трапези, тялото ни натрупва много мазнини и токсини. През пролетта метаболизмът се засилва и затова се смята, че е  перфектният момент за детоксикация и изчистване на тялото. За изчистване на тялото има много техники и мнения. Това, което ние намираме за ефикасно и в същото време нестресиращо за тялото е плавна диета, в която са включени плодове, зеленчуци, пълнозърнести и варива. Като течности приемът на вода трябва да е около 3- 4 литра на ден и консумацията на зелен чай и джинджифил е препоръчителна. По време на двуседмичния режим е хубаво да има дни, в които се консумират само течности, но това е относително и зависи спрямо човек, неговата издръжливост и здравословно състояние.

Подхранване на кожата

Зимните условия подлагат на стрес кожата и измръзванията, сухотата и напукванията причиняват доста видими и невидими ефекти върху кожата. За да освежим тялото си дълготрайно имаме няколко препоръки. Като начало това са скраб лосионите, които свалят мъртвата тъкан и отпушват порите на тялото. Те са подходящи както за лицето, така и за цялото тяло. Хидратиращи лосиони и масажиране на тялото при нанасяне, действат благоприятно освен чрез хидратация, но и подобряват кръвообращението.  За кожата на лицето освен нанасяне на хидратиращ крем сутрин и вечер, препоръчваме почистване сутрин и вечер с измиващ гел. Това е невероятен начин за почистване на кожата от мъртвите тъкани, натрупани през нощта и настройване за свеж старт на деня. А веднъж или два пъти седмично нанасянето на маска за лице ще се погрижи за почистване на кожата в дълбочина.  Не забравяйте, че дори и да прекарвате малко време на слънчева светлина, ултравиолетовите лъчи стават все по-силни и използването на продукти с UVA/UVB фактор е от голяма важност.

Освежаване на косата

Косата също претърпява своя тежък момент през зимата. Студеното време, честата употреба на преса за коса и стилизирането с различни продукти, изтощават косата. В комбинация към всичко това, много хора се оплакват от сезонен косопад, като интензитетът през зимата бива по-висок. Затова и пролетта е момент за освежаване не само на кожата и тялото, но и на косата. Използвайте балсам към шампоана си и включете маската за коса към грижата за косата си. Има голямо разнообразие от продукти за предпазване на косата при излагане на топлина, така че може да си изберете нещо подхранващо и предпазващо, за максимална защита.

Времето, което прекарваме сега вкъщи е повече от всякога и е хубаво да извлечем и позитивните страни. Имаме достатъчно време, което не прекарваме в задръствания и бързане за срещи, което може да използваме за създаването на нови ритуали за красота. Много от споменатите стъпки за освежаване е хубаво да се правят целогодишно, а за създаването на този навик трябва да имаме достатъчно време, в което не бързаме за никъде. Така може всеки ден да избираме по едно нещо, което да включим към грижата за себе си и да се опитваме да го правим ежедневно. Освен, че тялото ни ще се чувства освежено, самите ние ще се почустваме по-добре с малките ритуали за красота.

Коментари (0)

Няма коментари

Нов коментар

Product added to wishlist

Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!