АЛОРА СИРОП 100 МЛ.

  Alora syrup 100 ml. / Алора сироп 100 мл.

  31.12.2023
  30226
  Наличен
  5,80 лв.
  Няма данък
  Алора сироп съдържа екстракт от пасифлора, който има успокоително (седативно) действие. Екстрактът от пасифлора се добива от растението Passiflora incarnata. Като активни съставки съдържа алкалоиди като хармин, арибин и някои флавоноиди като витексин и ориентин. Алора сироп е показан за симптоматично облекчаване на следните състояния: тревожност; нарушения на съня; нервност; обща нервна възбуда; безсъние ;нервност по време на менструация и менопауза.
   

   Alora syrup  100 ml / Алора сироп 100 мл.

   Pasiflorae extractum fluidum

  Алора сироп е показан за симптоматично облекчаване на следните състояния: •    тревожност •    нарушения на съня •    нервност •    обща нервна възбуда •    безсъние •    нервност по време на менструация и менопауза 

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ Alora е противопоказан при пациенти с известна алергия към някои от съставките на продукта. 

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА Трябва да се има предвид централното депресивно действие на медикамента: особено при шофиране и работа с машини, изискваща концентрация на вниманието. Лекарственият продукт съдържа 1,527mg захарозa и не трябва да се прилага при хора с вродена непоносимост към фруктозата, глюкозен/галактозен синдром на маласорбация или захарозно/изомалтазен дефицит. Съдържа 11 об.% етанол и трябва да се прилага внимателно в случй, че страдате от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, мозъчни увреждания или заболявания. В лекарствения продукт се съдържа глицерол, който при високи дози може да причини главоболие, стомашно дразнене и диария. Съдържанието на парахидроксибензоати рядко може да причини уртикария. 

  БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ Бременните жени могат да го приемат само след внимателна преценка от лекар. 

  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ Съвместния прием със средства подтискащи централната нервна система (като алкохол, барбитурати, транквиланти) може да засили успокоителното (седативното) и хипнотично действие. Приложението заедно с Disulfiram трябва да се избягва. При пациенти употребяващи Aspartame трябва да се наблюдава уринния седимент (=фенилкетонурия). 

  Всеки 5ml от Алора сироп съдържа 694.444 mg Pasiflorae extractum fluidum. Помощни вешества: захароза, глицерол, етилов алкохол, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, пречистена вода.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА Аlorа може да намерите в бутилка от 100 ml, в кутията има мерителна лъжичка с вместимост 5 ml. 

  ФАРМАКОЛОГИЧНИ ДАННИ Есктрактьт от Passiflora е успокоително (седативно) лекарство, което се добива от натуралното растение Passiflora incarnata. Като активни съставки съдържа алкалоиди като хармин, арибин и някои флавоноиди като витексин и ориентин. 

  КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ ДРУГИ ЛЕКАРСТВА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ ИЛИ БЕЗ РЕЦЕПТА ! 

  ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

  При възрастни:

  • за постигане на успокоителен (седативен) ефект през целия ден, трябва да се приемат 5-10 ml (1-2 лъжички) Alora преди основните хранения.
  • при нарушения на съня се приемат 10 ml (2 лъжички) Alora преди лягане.

  При деца (над 3 годишна възраст):

  • Потърсете съвет от Вашия лекар. Количеството на една доза не трябва да надхвърля половин лъжичка.

  ПРЕДОЗИРАНЕ Няма 

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ При правилна употреба в посочените терапевтични дози не са наблюдавани нежелани лекарствени реакции. Възможна е проява на свръхчувствителност.

  КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ 

  НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ СРОКА НА ГОДНОСТ ПОСОЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА

  Да се съхранява в оригиналната опаковка.

  Да се съхранява на място недостъпно за деца.

  Да се съхранява при температура под 25° С.

  Да се пази от пряка светлина.

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА НОБЕЛ ФАРМА ООД Бул. Симеоновско шосе № 24 София 1700, България

  ПРОИЗВОДИТЕЛ NOBELFARMA iLAC SANAYii ve TICARET A.S. Sancaklar Koyu, 81100 Duzce, Turkey

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!