Sanofi Алегра При сенна хрема и...

Sanofi Алегра При сенна хрема и алергичен ринит 120 мг х10 филмирани таблетки

31.01.2025
47675
Наличен
10,85 лв.
Няма данък
Алегра При сенна хрема и ринит бързо и ефикасно облекчава симптомите на сезонен алергичен ринит и сенна хрема.

Безплатна доставка над 70 лв.

 
Алегра При сенна хрема и ринит се използва при възрастни и подрастващи на възраст 12 и повече години за облекчаване на симптомите на сенната хрема и сезонен алергичен ринит, като кихане, сърбящ, течащ и запушен нос и сърбящи, зачервени и сълзящи очи. 


Състав:
Всяка таблетка съдържа 120 mg фексофенадинов хидрохлорид като съответното количество е отбелязано на блистера и картонената опаковка
Другите съставки са:
  • сърцевината на таблетката: микрокристална целулоза, прежелатинирано царевично нишесте, кроскарамелоза натрий, магнезиев стеарат.
  • Обвивката на таблетката: хипромелозаловидон, титаниев диоксид (Е171), силициев диоксид, колоиден безводен, макрогол 400, железен оксид (Е 172).
 Таблетките Алегра 120 mg са с цвят на праскова и с формата на капсула, която от едната страна има маркировка "012", а от другата страна "е".


Начин на употреба: 
Възрастни и деца над 12 години:
 препоръчителната доза е 1 таблетка (120 mg) дневно с чаша вода преди хранене.
Ако случайно сте приели твърде много таблетки, обърнете се към Вашия лекар за съвет или отидете в най-близката болница. Симптомите на предозиране са замаяност, сънливост, умора и сухота в устата. Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага след като си спомните. Когато обаче времето, в което трябва да приемете следващата доза с близко, трябва да вземете само еднократна доза, както обикновено.

Винаги взимайте това лекарство точно по указанията в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Приемайте лекарството перорално. Може да го приемате с или без храна. Спазвайте предписанието в листовката по време на целия период на лечение.
Не приемайте повече от препоръчаната в тази листовка дневна доза Алегра 120 mg. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Посъветвайте се с Вашия лекар ако искате да спрете приема на Алегра 120 mg, преди да завършите Вашето лечение. Ако спрете да приемате Алегра 120 mg по-рано от предвиденото вашите симптоми могат да се възобновят. 

Предпазни мерки:
Не приемайте Алегра 120 mg и информирайте Вашия лекар ако: сте алергични или свръхчувствителни към фексофенадин, други антихистаминови лекарства някоя от останалите съставки на това лекарство. 
Предупреждения и предпазни мерки: Трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете употребата на Вашето лекарство ако:
  • имате проблеми с черния дроб или бъбреците;
  • имате или сте имали сърдечни заболявания, тъй като този лекарствен продукт може да доведе до по-бърз или неправилен сърдечен ритъм;
  • сте в старческа възраст.

Други лекарства и Алегра 120 mg:
 
Ако използвате лекарства, които съдържат алуминий и магнезий, препоръчва се да предвидите около 2 часа между времето, в което вземате Алегра 120 mg и другите лекарствата. Това се прави, защото те могат да повлияят на действието на Алегра 120 mg , като понижат количеството на приетото лекарство.

Бременност и кърмене: Информирайте Вашия лекар ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна или ако възнамерявате да забременете. Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Алегра 120 mg не трябва да се използва по време на бременност, освен ако това е наложително. Алегра 120 mg не се препоръчва при кърмещи жени. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате някакво друго лекарство.

Шофиране и работа с машини: Малко вероятно е Алегра 120 mg да предизвиква сънливост, така, че може да шофирате и да работите с машини, докато приемате Алегра 120 mg. Въпреки това трябва да се уверите, че Вие не сте повлияни по този начин и, че  не чувствате сънливост или замаяност, преди да шофирате или да изпълнявате задачи, кои го изискват концентрация.


Както всички лекарства, Алегра 120 mg може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Кажете на Вашия лекар веднага и спрете приемането на Алегра 120 mg ако получите подувания по лицето, устните или езика, защото това могат да са признаци на тежка алергична реакция. Чести нежелани реакции (при по-малко от 1 на 10 и при повече от 1 на 100 пациенти): главоболие, сънливост, гадене, замайване. Нечести нежелани реакции (при по-малко от 1 на 100 и при повече от 1 на 1000 пациенти): умора/ сънливост. С неизвестна честота: сериозни алергични реакции проявени с ангиоедем (подуване на лицето, устните, езика или гърлото), стягане в гърдите, затруднено дишане, зачервяване на лицето; инсомния (безсъние), нарушения на съня, нервност, нарушения на съня или кошмари, ускорена или неправилна сърдечна дейност, диария; обрив, уртикария, сърбеж. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. 
Преди употреба прочетете листовката!


Опаковка:
10 филмирани таблетки


Притежател на разрешението за употреба: Санофи-Авентис България ЕООД, България.
Производители: Sanofi-Synthelabo Ltd.
Няма отзиви
Product added to wishlist