АЛЕРГОЗАН КРЕМ 18ГР

  Allergosan creame 1% 18 gr. / Алергозан крем 1% 18 гр.

  1853
  Наличен
  4,40 лв.
  Алергозан крем съдържа активното вещество хлоропирамин от групата на т. н. антихистамини. Той притежава добре изразено противоалергично действие. Приложен върху кожата потиска сърбежа, премахва зачервяването, отока и обривите. Алергозан крем се използва при ухапване от насекоми; контактен дерматит и други сърбящи дерматози (възпаление на кожата); обрив и сърбеж при различни алергични състояния, които не засягат обширни кожни участъци.
   

  Allergosan creame 1% 18 gr.  / Алергозан крем 1% 18 гр.

  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. -Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. -Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. -Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацет.

  В тази листовка: 1.Какво представлява Алергозан крем и за какво се използва 2.Преди да приложите Алергозан крем 3.Как да използвате Алергозан крем 4.Възможни нежелани реакции 5.Как да съхранявате Алергозан крем 6.Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЛЕРГОЗАН КРЕМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Алергозан крем съдържа активното вещество хлоропирамин от групата на т. н. антихистамини. Той притежава добре изразено противоалергично действие. Приложен върху кожата потиска сърбежа, премахва зачервяването, отока и обривите. Алергозан крем се използва при ухапване от насекоми; контактен дерматит и други сърбящи дерматози (възпаление на кожата); обрив и сърбеж при различни алергични състояния, които не засягат обширни кожни участъци.

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ АЛЕРГОЗАН КРЕМ Не използвайте Алергозан крем -ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество хлоропирамин от останалите съставки на продукта. Обърнете специално внимание при употребата на Алергозан крем -Ако имате хронични кожни заболявания с хиперкератоза (уплътнение, удебляване на повърхностния слой на кожата) е по-подходящо приложението на другата лекарствена форма Алергозан маз. -Не се препоръчва приложението на продукта върху открити рани или изгарания. -Внимавайте при приложението на продукта част от него да не попадне в очите или върху лигавицата на носа или устната кухина. Прием на други лекарства Не е известно дали други лекарства повлияват действието на Алергозан крем. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или кърмите. Лекарят ще прецени дали приложението на Алергозан крем е подходящо за Вас. Шофиране и работа с машини Алергозан крем не повлиява активното внимание и може да се използва от шофьори и оператори на машини.

  3.КАК ДА ПРИЛАГАТЕ АЛЕРГОЗАН КРЕМ Алергозан крем е предназначен само за локално приложение върху кожата. Алергозан крем е подходящ за приложение при остри кожни реакции с образуване на ексудат (възпалителна течност). Не трябва да се прилага върху открити рани, в очите, върху лигавицата на носа и устната кухина. Възрастни н деца (кърмачета и деца до 18 години) - малко количество от крема се нанася върху засегнатата повърхност 2-3 пъти дневно, като леко се втрива в кожата. Може да се прилага под превръзка, или чрез физиотерапевтични процедури с цел по-добро проникване през кожата и достигане на бърз лечебен ефект. Продължителност на лечението - от 5 до 7 дни. Ако сте приложили повече от необходимото количество Алергозан крем Тъй като продуктът се прилага локално върху кожата, предозиране е малко вероятно. При случайно поглъщане на голямо количество от продукта потърсете помощта на лекар. Ако сте пропуснали да приложите Алергозан крем Не прилагайте по-голямо количество от лекарството, за да компенсирате пропуска.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Алергозан крем може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Много рядко Алергозан крем може да предизвика сърбеж или дразнене на кожата. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други не описани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АЛЕРГОЗАН КРЕМ В оригиналната опаковка, на защитено от светлина място, при температура под 250C Да се съхранява на място, недостъпно за деца. He използвайте Алергозан крем след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Можете да използвате това лекарство до 1 месец след отваряне на тубата. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Алергозан крем -Активното вещество е хлоропираминов хидрохлорид (chloropyramine hydrochloride) 10 mg в 1 g крем. -Другите съставки са: макрогол 300, макрогол 4000. Как изглежда Алергозан крем и какво съдържа опаковката Бял крем, без мирис; 18 g в алуминиева туба с пластмасова капачка; 1 туба в картонена кутия, заедно с листовка с указания за употреба.

  Производител:СОФАРМА АД

  Няма отзиви
  Product added to wishlist

  Онлайн аптека Салвия изпозлва бисквитки, с цел анализиране на трафика и по - добро функциониране на уеб сайта. Повече информация за начина, по който използваме „бисквитките“ може да видите ТУК!