Продуктът беше добавен успешно в кошницата!

Microlife Electronic Thermometer MT 1622 Gold / Микролайф Електронен Термометър МТ 1622 Голд

Изчерпана наличност
Уведоми ме при наличие

Термометърът се включва като натиснете бутон Вкл./Изкл. Извършва се тестване на дисплея. На дисплея се появяват символи, потвърждаващи изправността на термометъра. След това, в продължение на 2 секунди на дисплея се появява показаното за температура, автоматично запаметено по време на последното измерване. Веднага след това термометърът започва ново измерване.

Артикулен номер: 52851
Тегло: 0.014
Производител: Microlife
Марка: Microlife
 • Позлатен връх – хипоалергенен
 • Водоустойчив
 • Звуков сигнал
 • Памет
 • Автоматично изключване
 • Автоматично самотестуване

Внимателно прочетете тази инструкция, преди да използвате уреда. Важни инструкции относно безопасността: Термометърът е предназначен за измерване единствено на телесната температура! Времето за измерване трябва да бъде 4 минути във всички случаи, без изключение! Термометърът съдържа дребни съставни части, които могат да доведат до задушаване при поглъщане. Затова не оставяйте термометъра на достъпно за малки деца място и без надзор! Пазете уреда от удари и изпускания! При съхранение и използване на уреда температурата на околната среда не трябва да бъде повече от 60 С. НИКОГА не изварявайте термометъра! 3а почистване на термометъра използвайте само тези дезинфекционни средства, които са посочени в раздела "Почистване и дезинфекция". Да се потапя в течно дезинфекцирано средство може само неповреден уред. Производителят препоръчва да се проверява точността на измерване на термометъра всеки две години или след механичен удар (например, изпускане). За проверка на уреда се обърнете към сервизната служба на Microlife. Батериите и електронните уреди се утилизират в съответствие с приетите норми и не се изхвърлят заедно с битовите отпадъци.

Начин на употреба:

Термометърът се включва като натиснете бутон Вкл./Изкл. Извършва се тестване на дисплея. На дисплея се появяват символи, потвърждаващи изправността на термометъра. След това, в продължение на 2 секунди на дисплея се появява показаното за температура, автоматично запаметено по време на последното измерване. Веднага след това термометърът започва ново измерване. На дисплея се появяват една след друга 3 мигащи лентички и мигащ знак °С. Измерването приключва след 4 минути. Резултатът от измерването се изписва на дисплея, при това знак °С не мига. За да се увеличи жизнения цикъл на батерията, препоръчваме да изключвате термометъра след неговото използваме с натискане на бутона Вкл./Изкл. Ако това не бъде извършено, термометърът автоматично след 10 минути се изключва.

Метод на измерване:

Под мишница (аксиларно) Избършете областта под мишницата със суха кърпа. Поставете термометъра под мишницата. Ръката трябва да бъде плътно притисната до тялото. Фиксирано време за измерване - 4 минути.

Забележка:

Използването на всякакви други почистващи разтвори, водни разтвори или методи на почистване може да повреди термометъра!

Смяна на батерия:

Появата в десния долен ъгъл на дисплея на символ на обърнат триъгълник означава, че батерията е изчерпала своя ресурс и трябва да бъде сменена. За това е необходимо да се свали капака на отделението за батерия. Сменете използваната батерия, поставете нова със знак + нагоре. Уверете се, че сте взели батерия от същия вид. Батериите могат да бъдат закупени от всички магазини за електротехника. По въпросите за утилизация на батерията виж инструкциите относно утилизация.

Технически характеристики:

Тип: Термометър с максимални показания; Диапазон на измерване: От 32.0°С до 43.9°С; Темп. < 32.0 °С: дисплей "—-" (прекалено ниска температура); Темп. > 43.9 °С: дисплей "Н" (прекалено висока температура); Точност на измерване: ±0.1°С в диапазон от 34°С до 42°С; Диапазон на работна температура: от 10°С до 40°С; Самотест: Автоматичен вътр. Функционален тест при контр. показател 37°С. При отклонение повече от 0.1°С се изобразява показание "ERR" (грешка); Дисплей: Течнокристален дисплей (LCD) с три цифрови позиции. Минимална величина на изобразяване 0.1°С; Памет: За запаметяване на последното измерено показание; Температура на съхранение: от -25°С до +60°С; Батерия: 1.5 / 1.55 V; LR 41; Стандарти: EN 12470-3; медицински термометри; ASTM E1112; IEC 60601-1; IEC 60601-1-2 (EMC). Правото на технически изменения се запазва.

Гаранция:

Термометърът има 2-годишна гаранция от датата на закупуване. Гаранцията не покрива повреди, предизвикани от неправилната експлоатация на термометъра. Батерията и опаковката не влизат в гаранцията. Всички други претенции относно възстановяване на щетите са изключени. Гаранционната претенция трябва да бъде оформена по съответния ред. При възникване на претенция, обърнете се към сервизната служба. Дата на производство: първите три цифри показват серийния номер на прибора. Първата и втората цифра - седмица на производство, третата - година на производство.

Производител:Microlife

 

Отзиви

 • Мария
  25и Януари, 2018

  Същия имам. Наистина много точно измерва. Сравнявала съм с живачен термометър. Никога не ме е подвел с цифри. Даже в болницата, в която лежа мъжа ми, работеха с такива и оттам видяхме и си купихме същия.

 • Mimi
  15и Януари, 2018

  Много добър термометър и е лесен за употреба. Винаги ми е мерил вярно. Може да се използва дори при спящи бебета.

Добави отзив

Вашият отзив

Име *

Email *

Подобни продукти

Най - купувани продукти

169.00 лв.
chat icon

Чат