Продуктът беше добавен успешно в кошницата!

Грижа за ставите от Допелхерц®
Apr 27

Грижа за ставите от Допелхерц®

27и Април, 2020

     В Германия Допелхерц® е една от най-популярните марки, като приблизително 93 % от потребителите я познават, както и мотото "Силата на две сърца", наложено още през далечната 1919 г.

     На немския пазар Куайсер Фарма предлага над 140 успешни продукта от линията Допелхерц® актив и Допелхерц® систем, обединяващи съвременните тенденции в медицината и здравословното хранене с най-новите фармацевтични технологии.

В България Допелхерц® присъства от 2008 година, радва се на отличен прием с безспорните си качества, разпознава се като устойчив лидер на българския фармацевтичен пазар и с приза „Любима марка на българския потребител“.

Не е случаен фактът, че Допелхерц® систем Колаген 11.000 е носител на наградата „Хранителна добавка на годината“, присъдена от Българския фармацевтичен съюз и е еталон за качествена грижа за ставите. Това е специално разработена, иновативна комбинация от колаген, хондроитин, витамини С и D, съчетани с микроелементите мед и селен.  Високата доза хидролизиран колаген - 11 000 mg е в сиропна форма, с приятен вкус на горски плодове, готова за употреба. Всеки флакон съдържа точната дневна доза колаген, като прави излишни изискванията за специални условия на съхранение му, например в хладилник. Така флаконът осигурява удобство и стил в употребата на продукта - винаги можете да вземете толкова дози, колкото са ви необходими, а приемът да е част от дневния ритуал за грижа за здравето по всяко време и навсякъде, без допълнителен прием на вода. ????

Колагенът е основна съставка на съединителната тъкан и е от изключително значение за доброто състояние на опорно-двигателния апарат. За да бъде усвоен от ставите, предварително се подлага на процеса хидролиза, тоест разделя се на по-малки фрагменти с точно определен размер.  По този начин хидролизираният колаген осигурява биологично активни пептиди, които стимулират клетките на ставния хрущял и подпомагат самостоятелното производство на колаген, като заедно с хондроитин, повишават здравината и еластичността на ставите.

     Включеният в състава витамин С, от своя страна, допълнително допринася за нормалната синтеза на колаген в организма, също осигурява антиоксидантна защита на клетките и подпомага нормалната функция на ставния хрущял и костите.

     Микроелементът мед благоприятства за поддържането на нормалното състояние на съединителната тъкан. Тя изгражда сухожилията, хрущялите, ставните връзки и капсули - структурите, които отговарят за поддържане на позицията на тялото и, в същото време, е отговорна за здравината и еластичността на ставата. Изключително важният и с многостранно действие витамин D също присъства в комплексния състав на продукта, за да се погрижи за доброто състояние на костите и мускулите, и, освен това, подпомага функцията на имунната система.

     Друг продукт с отлично немско качество от линията Допелхерц® актив е Колаген За Стави. Продуктът представлява прецизно подбран колагенов комплекс, подкрепящ нормалната функция на ставния хрущял - съдържа хидролизиран колаген тип II и хиалуронова киселина от естествен произход, и е решен в капсулна форма.

     Хиалуроновата киселина е компонент на синовиалната течност и е от изключително значение за обмяната на веществата между нея и ставния хрущял. Особено ценно нейно качество е капацитетът й да свързва вода. По този начин съдейства за по-добрата подвижност и „смазване“ на ставата.

     Редица проучвания доказват, че с напредване на възрастта намалява производството на колаген и хиалуронова киселина от организма, затова допълнителният прием на тези ценни съставки е особено препоръчителен за профилактика и поддържане на здрави стави.

     За оптимална грижа за ставите е удачно съчетаването им или редуване във времето с други естествени, незаменими хранителни вещества, каквито са глюкозаминът и хондроитинът. Те са налични в специално разработената комбинация - Допелхерц® актив Глюкозамин За Стави + Витамин С.  Представляват „строителните материали“ за всяка хрущялна тъкан и сухожилие, и допринасят за здравината и устойчивостта на ставите. В състава на продукта присъстват също споменатите вече - микроелемент мед - за поддържането на нормалното състояние на съединителната тъкан и витамин С, който подпомага самостоятелното образуване на колаген от организма и функцията на имунната система.

     В световен мащаб, както и в България, непрекъснато се увеличава броят на хората, страдащи от болки в ставите и гръбнака, сутрешна скованост и намалена подвижност. Заседналият начин на живот, липсата на достатъчна физическа активност, наднорменото тегло, ежедневният стрес, както и зрялата, напреднала възраст, спомагат за задълбочаването на тези проблеми, които са по-актуални от всякога в условията на световна пандемия и изолация.

     Доказано е и генетично предразположение към артрозната болест на ставите, но редица разнообразни фактори имат въздействие върху развитието на хрущялни увреждания:

  • Претоварване на ставите поради наднормено тегло, неподходяща стойка, активна физическа работа или интензивен спорт; вродени или придобити патологични позиции, например на тазобедрените стави
  • Обездвижване и заседнал начин на живот, които ограничават снабдяването на ставите с ценни хранителни вещества
  • Различни болести (например артрит или подагра) могат да увредят хрущяла
  • Метаболитни нарушения могат да доведат до дефицит в продукцията на глюкозаминогликани, които са есенциални за здравето и да се наруши възстановяването на ставата
  • Хирургични интервенции и ставни лезии също повишават риска от хрущялно увреждане
  • Определена предразположеност към по-бързо износване на ставите може да бъде и наследствено обусловена

     Допълнителният прием на съставки като колаген, хиалуронова киселина, глюкозамин, витамини и микроелементи могат да забавят дегенеративните процеси в организма и да запазят за по-дълго ставното здраве. Изберете безкомпромисното немско качество в грижата за ставите, защото профилактиката днес струва много по-малко от лечението утре!

0 коментара

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар
Име *
Email *

Коментари

chat icon

Чат